Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
29 NİSAN Pazartesi 05:34

Vali Yılmaz “Deprem Konutlarında 2 Değil 100 Blokun İnşaatı Bitti”

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Osmaniye'de kalıcı deprem konutlarının 2 blok dışında henüz hazırlık aşamasında olunduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 14-11-2023 11:52
Vali Yılmaz “Deprem Konutlarında 2 Değil 100 Blokun İnşaatı Bitti”

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte toplam 100 bloğun kaba inşaatının tamamlandığını, 86 blokta da ince imalatın devam ettiğini hatırlattı.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden Osmaniye'nin de etkilendiğini ifade eden Yılmaz, bu depremde 10010 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Depremlerde 173 binanın yıkıldığını anımsatan Yılmaz, “Kent genelinde 527 acil yıkılacak binamız, 9 bin ağır hasarlı binamız, bin 54 orta hasarlı binamız oldu. Toplamda 30 bin binamız depremden hasar gördü. İlk andan itibaren Osmaniye olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, ciddi bir mücadele verdik, 50 bin vatandaşımıza barınma ve beslenme imkanı sunduk. Çok hızlı bir şekilde konteyner kentler inşa ettik, şu anda hızlı bir şekilde kalıcı konutlarımız inşa edilmektedir” diye konuştu.

CHP LİDERİ ÖZEL’İN PAYLAŞIMI 
Yılmaz, Pazar günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Osmaniye ziyaretindeki konuşmasını hatırlata Vali Yılmaz, “Sayın Özgür Özel, ‘bundan sonraki süreçte, tabii burası çok büyük bir konteyner kent, kış yaklaşıyor, sorunlar kışla birlikte artabilir, kalıcı konutlar için bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Osmaniye'de bu işin biraz yavaş ilerlediğini üzülerek takip ediyoruz. İki TOKİ bloğu dışında Osmaniye'de maalesef daha hazırlık aşamasında' şeklinde konuştu. Konuşmasını da Twitter'da paylaştı. Paylaşımın ardından bu bilginin doğru olmadığını, tamamen yanlış olduğunu CHP İl Başkanı Sayın Mehmet Döğüşçü'ye söyledim. Mehmet Döğüşçü Bey paylaşımın kaldırılacağını ve ilgileneceğini söyledi. Evet paylaşım kaldırıldı fakat kaldırıldıktan yaklaşık 1 saat sonra tekrar Twitter hesabından şu açıklamada bulundu: 'Kalıcı konutlar için bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Buradan Meclisin ne yapması gerekiyorsa, onu getirsinler. Milletvekillerimiz bu sorunların çözümü için iki elleriyle oy verirler.' Aynı minvalde, kalıcı konutlar hususunda çalışılmadığı, harekete geçilmediği yönünde bilgiler verdi. Bu tamamen yanlış bilgileri verdiği için bu açıklamayı yapmaya mecbur kaldık" diye konuştu.

KALICI KONUTLARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR
Osmaniye'de kalıcı konutların yapımının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Yılmaz, "Şu anda sizlerle bu bilgileri kısaca paylaşacağım. Osmaniye merkezde bin 820 adet, Düziçi ilçesinde bin 209 adet, Hasanbeyli ilçesinde 504 adet, Toprakkale ilçesinde 152 adet, Sumbas ilçesinde 190 adet konutun ihalesi tamamlanmış olup toplamda 3 bin 875 adet kalıcı konutun TOKİ tarafından yapımına başlanılmıştır ve yapım süreci hızlı bir şekilde devam etmektedir. Osmaniye ilimizde 31.12.2023 tarihinde, merkezde 260 konut, Toprakkale ilçesinde 152 konut, Düziçi ilçesinde 511 konut, Hasanbeyli ilçesinde 238 konut, Sumbas ilçesinde 190 konut olmak üzere toplam bin 351 adet konutun teslimatı yapılacaktır. CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel '2 blok' diyor. Şu an Osmaniye ilimizde toplam 100 bloğun kaba inşaatı tamamlanmış olup, 86 blokta ince imalat devam etmektedir.”

Yılmaz, Osmaniye geneli kırsalda bin 204 köy evi ve 181 ahırın ihalesinin yapılarak yapımına başlanıldığını anlattı.
Şubat ayından itibaren tamamlanan köy evlerinin hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını ifade eden Yılmaz, “Sonuç itibarıyla bin 351 konutun teslimi Aralık ayında yapılacak, 2 blok değil 100 blok. Sayın Cumhurbaşkanımız depremin olduğu andan itibaren şahsımı aradı, gerekli desteği verdi. Devlet-millet birleşti, tek yürek olduk bu mücadeleyi verdik. Osmaniye olarak bu mücadelede çok iyi organize olduk, buna sizler de şahitsiniz. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için var gücümüzle çalışıyoruz, kalıcı konutlarımız hızla yükseliyor" diye konuştu.

Haber: Ümit KAHRIMAN

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR