Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 12:43

Tosçelik'e 600 İşçi Alınacak

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Tosçelik firması arasında düzenlenecek olan işbaşı eğitim programı kapsamında 600 kişi istihdam edilecek.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-03-2022 21:12   Güncelleme : 07-03-2022 00:15
Tosçelik'e 600 İşçi Alınacak

Belirli aralıklarla açılacak olan programlar farklı mesleklerde olacak. İlk olarak 1 Şubat 2022 tarihinde açılan işbaşı eğitim programı hadde işçisi, kaynakçı, kontrol ve otomasyon teknolojisi teknikeri, su verici (metal), çelikhane işçisi ve iş makineleri teknikeri olmak üzere 6 meslekte 40 kişiyle açıldı.

 

Konuyla ilgili görüşmek üzere İŞKUR toplantı salonunda bir araya gelen İŞKUR ve  firma yetkilileri konunun detaylarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya  İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyunlu, Şube Müdürü Deniz Aydın ile TDÇ Yassı Çelik Üretim Tesisleri Genel Müdürü Şaban Yazıcı, Tosyalı Holding İnsan Kaynakları Müdürü Serkan Ayvataş ve TDÇ Yassı Çelik Üretim Tesisleri İnsan Kaynakları Şefi Tuğba Öz katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, ilerleyen zamanlarda belirli periyotlarla açılacak olan işbaşı eğitim programlarına en az lise mezunu, 20-30 yaş aralığında adayların başvurabileceğini söyledi.

Altı ay sürecek olan programların sonunda kursiyerlerin yüzde ellisinin işveren tarafından istihdam edileceğini belirten Altunkaynak, kursiyer ücretlerinin İŞKUR tarafından aylık asgari ücret tutarında ödeneceğini ve kursiyerlerin kurs boyunca  genel sağlık sigortasından yararlanacağını dile getirdi.
 

 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR