Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:07

Seçimler Sonucunda Osmaniye'li 8 Milletvekili Mecliste

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Genel Seçimlerde Osmaniye’den seçilen milletvekillerinin dışında Osmaniyeli 4 milletvekili daha TBMM’de temsil edilecek.

SİYASET
Giriş Tarihi : 15-05-2023 03:00   Güncelleme : 24-10-2023 23:43
Seçimler Sonucunda Osmaniye'li 8 Milletvekili Mecliste

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Genel Seçimlerde Osmaniye’den milletvekili seçilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akparti'den Milletvekil seçilen Derya Yanık, Seydi Gürsoy ve CHP'den Milletvekili seçilen Asu Kaya Gedik mecslise girerken, ilimiz milletvekilleri dışında Osmaniyeli 4 milletvekili daha TBMM’de temsil edilecek. 
Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerde resmi olmayan sonuçların ardından Osmaniye’de milletvekillerinin oranları belli olmasının ardından üç tane İstanbul’dan bir tane de Adana’dan Osmaniyeli toplam dört milletvekili daha meclise girecek. 

Cumhuriyet Halk Partisi listesinden aday olan Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel ve İstanbul İl Başkanı M. Satuk Buğra Kavuncu, İstanbul’dan milletvekili seçilirken MHP’li Ayşe Sibel Ersoy Adana’dan milletvekili seçildi. 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR