Amanos Dağları’nın zirvesinde sessizliğin hakim olduğu şu günlerde, meşhur bayram kömbesinin dumanı üstünde tüten mesaisi tüm hızıyla devam ediyor.
Zorkun’un ıssızlaşan sokaklarında yolunuzu bulmanızı sağlayan tek şey, fırından yükselen o mis gibi baharatlı kömbe kokusu... Yaylanın sevilen esnafları Sırrı ve Murat Altun kardeşler, fırınlarının kapısını kışın da kapatmıyor. "Burası bizim yuvamız" diyen Altun kardeşler, yaylanın kış müdavimlerine ve şehirden bir nefes almak için yukarı çıkan ziyaretçilere hizmet vermeyi sürdürüyor.
"Kömbe Sadece Bayramda Değil, Her Mevsim Yenir"
Genelde bayramlarla özdeşleşen ama Osmaniyeliler için vazgeçilmez bir atıştırmalık olan kömbe hakkında konuşan Altun kardeşler, bu lezzetin mevsimi olmadığını vurguluyor. Siparişlere yetişmekte bazen zorlandıklarını belirten işletmeciler;
"Zorkun yazın cıvıl cıvıl, kışın ise huzur dolu. Biz burada sadece fırıncılık yapmıyoruz, gelen misafirlerimize bir sıcaklık sunuyoruz. Meşhur bayram kömbemizin yanı sıra sıcak pidelerimiz ve içimizi ısıtan kabak tatlımızla kışın da buradayız," diyerek lezzet tutkunlarını yaylaya davet ediyorlar.

Kışın Zorkun Bir Başka Güzel
Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla her mevsim büyüleyen Zorkun Yaylası, kışın sessizliği ve doğanın dinginliğini sevenler için eşsiz bir kaçış noktası. Beyaz kar örtüsü üzerinde yürüyüş yaptıktan sonra, Altun kardeşlerin fırınından çıkan taze kömbe ve yanında demli bir çay, ziyaretçilere unutulmaz bir keyif sunuyor.
Şehrin gürültüsünden kaçıp Amanoslar’ın kucağında sıcak bir mola vermek isteyenler için Zorkun’da fırınlar yanmaya, kömbeler pişmeye devam ediyor.
Haber: Ümit KAHRIMAN
Osmaniye Haber




