Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
29 NİSAN Pazartesi 10:58

Mahallelinin geleneksel iftarına yoğun katılım oldu

Osmaniye Selahaddin Eyyubi Cami Geleneksel Sokak İftarının 7. si gerçekleştirildi.

İSLAM
Giriş Tarihi : 10-06-2018 01:51   Güncelleme : 10-06-2018 01:51
Mahallelinin geleneksel iftarına yoğun katılım oldu

Selahattin Eyyubi Cami İmam-Hatibi Murat Yılmaz ve Cami Müezzini Muhammed Günay tarafından organize edilen geleneksel sokak iftarı mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
“Komşuluk ilişkilerini canlandırmak, birlik ve beraberliği sağlamak, bayramlarda bile birbirini göremeyen insanlarımızı Ramazan Ayı’nın manevi ikliminde iftar sofrasında buluşturmaya gayret ediyoruz. Komşuluğu, kardeşliği, paylaşmayı yeniden canlandırmak, bir yudum suyu, bir lokma ekmeği paylaşmak üzere sokak iftarımızı her yıl düzenliyoruz. İftarımıza katılan aileler o gün öğününde ne varsa hazırlayıp getirerek camimizin etrafında buluşuyor ve birlikte iftar ediyorlar.

İftar öncesi ve sonrası çeşitli etkinlik ve gösteriler düzenliyoruz. Kur’an tilaveti, ilahiler, şiirler, sema gösterisi ve dualarla sevgi ve muhabbet tadında bir Ramazan akşamı geçiriyoruz. Kılınan teravih namazının ardından etkinliğimizi sonlandırıyoruz. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle gerçekleştirdiğimiz sokak iftarımızı önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz. Geleneksel sokak iftarımıza katılan ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz”

Etkinlik, okunan ilahiler ve semah gösterisinin ardından sona erdi.

Haber: Ümit Kahrıman 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR