Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
29 NİSAN Pazartesi 14:04

Depremde Zarar Gören Kadirli Ala Camii İbadete Açılıyor

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, depremden etkilenen tarihi Ala Caminin bakım ve onarımının ardından yılbaşından önce ibadete yeniden açılacağını belirtti.

İSLAM
Giriş Tarihi : 23-09-2023 22:41
Depremde Zarar Gören Kadirli Ala Camii İbadete Açılıyor

Kadirli ilçesini ziyaret eden Derya anık, burada ilk ziyaretini Kadirli kaymakamlığına gerçekleştirerek yeni atanan Kaymakam Yakup Güney’e görevinde başarı diledi.
Ak Parti Osmaniye il Başkanı Servet Alibekiroğlu ve Ak Parti İlçe Başkanı Yalçıner Karakuş ile birlikte Kaymakamlığa gelen Derya Yanık, Kaymakam Yakup Güney ile ilçe sorunlarını masaya yatırdı.

Daha sonra Ak Parti İlçe Başkanlığına geçen Milletvekili Derya Yanık, burada Partililerle bir araya geldi. Osmaniye’nin kalkınması için bürokrasi, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, parti ayrımı olmadan siyasetçiler ve diğer kesimlerin temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulacağını ifade eden Derya Yanık, Osmaniye’nin önceliklerinin belirlenerek top yekün kalkınma için çalışmalara vakit kaybetmeden başlanacağını, bu komisyonun kentte yatırımların gelmesi için aynı zamanda bir lobi faaliyeti yapacağını söyledi.

Daha sonra Merkez Hamidiye Cami’inde incelemelerde bulunan Derya Yanık, buradan Tarihi Alacami’ye geçerek Alacami imamı Metin Topaloğlu’ndan bilgi aldı.
Alacami Konusunda Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ile görüştüğünü belirten Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Depremde zarar gören Alacami ile ilgili ihalenin tamamlandığını çalışmaların hızlı bir biçimde tamamlanarak yılbaşından önce yeniden ibadete açılacağı müjdesini verdi.
Kadirlinin turizm potansiyeli olarak çok önemli tarihi eserlere ev sahipliği yaptığını belirten Derya Yanık, gerekli tanıtımın yapılması ve turizmde hak edilen yere gelinmesi için çalışmaların yapılacağını söyledi.

Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, ilçede gün ışığına çıkarılan mozaikleri de ziyaret ederek İl Kültür Müdürü BurhanTorun’dan bilgi aldı.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR