Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
29 NİSAN Pazartesi 15:06

Envar'ül Hamit Camii Tadilat Nedeniyle İbadete Kapatıldı

Osmaniye'de kundaklama girişimine uğrayan ve kapısı yanan Envar'ül Hamit Camii tadilat nedeniyle 11 Mart tarihine kadar ibadete kapalı kalacak.

İSLAM
Giriş Tarihi : 27-02-2022 09:42   Güncelleme : 27-02-2022 18:16
Envar'ül Hamit Camii Tadilat Nedeniyle İbadete Kapatıldı

Geçtiğimiz günlerde madde bağımlısı olduğu belirtilen bir şahıs tarafından kundaklama girişimine maruz kalan Envar'ül Hamit, halk arasında bilinen adıyla Büyük Camii'de restorasyon çalışmaları yapılıyor.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünün üstlendiği bakım çalışmaları kapsamında Camiide boya, badana yapılmasının yanı sıra halıların yıkatılıp temizleneceği belirtildi. Yetkililerden alınan bilgiler göre; yangının neden olduğu is ve duman kokusunu ortadan kaldırmak için, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü harekete geçti. Camiinin kültür mirası olması nedeniyle Vakıflar Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmalarda camiide boya, badana yapılmasının yanı sıra bina gövdesiyle ilgili de çalışmalar yapılacak. Camiinin tarihi ahşap kapısı da aslına uygun olarak yeniden yapılacak.

Osmaniye'nin simgelerinden ve kültür mirası olan Envar'ül Hamit Camiisi 18 Şubatta madde bağımlısı olduğu belirtilen bir kişi tarafından yakılmak istenmiş, fakat itfaiyenin zamanında müdahalesiyle yangın önlenmişti.

 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR