Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
29 NİSAN Pazartesi 12:32

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi Hayata Geçirildi

Osmaniye'de “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi protokolü Vali Dr. Erdinç Yılmaz ile Ziraat Bankası Adana 2. Bölge Müdürü Murat Kara arasında imzalandı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 08-11-2020 18:11   Güncelleme : 08-11-2020 18:28
“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi Hayata Geçirildi

Valilik makamında düzenlenen imza töreninde İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Mustafa Örel, Ziraat Bankası Merkez Şube Müdürü Şahabettin Gündüz, Ziraat Bankası Cebelibereket Şube Müdürü Bektaş Kançekmez, Satış ve Performans Yöneticisi Gökhan Yıldırımer de yer aldı.

Proje hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Mustafa Örel, Proje ile ilimizde köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılık yapan işletmelerin ölçeklerinin büyütülmesi, küçükbaş hayvan varlığının arttırılması, atıl işletme kapasitelerinin üretme kazandırılması, ilimizdeki yerel koyun ırklarının sayısının artırılarak bölgesel kalkınmanın sağlanması ve en nihayet yerel koyun yetiştiriciliği ile kırmızı et açığının kapatılmasının hedeflendiğini belirterek, “Proje sayesinde ilimizdeki koyun varlığımızın 155.000 baştan 250.000 baş artırılması hedefler arasındadır. İvesi, Akkaraman, Sakız, Kangal Karaman ve Merinos ırkı anaç hayvanlardan oluşan Proje, küçükbaş hayvancılık yapan işletmelere finansal destek sağlamakla beraber, dişi hayvanların kesimini önleyerek anaç hayvan varlığımızın artırılmasını amaçlamaktadır. Proje kapsamında doğacak erkek hayvanların kesime gönderilerek kırmızı et üretimine katkı sağlanması ve dişi anaç hayvanların ise işletmede sürüde tutularak anaç sürüsünün büyütülmesi hedeflenmektedir.” dedi

Ziraat Bankası Adana 2. Bölge Yöneticisi Murat Kara ise “Ziraat Bankası, projeden yararlanacak üreticilere uygun koşullarda 100.000 TL’ye kadar %0 faizle kredi ve 100.000 TL’yi aşan kısım için güncel faiz oranlarında kredi kullandıracaktır. Bu kapsamda, üreticilerimiz damızlık koyun alımı amacıyla 7 yıla kadar vadeli yatırım kredisi ve yem giderlerinin karşılanması amacıyla da işletme kredisi kullandırabilecektir.” dedi.

Protokol imzasının ardından konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Projenin ilimize hayırlı olmasını dileyerek, “Proje ile ilimizde hayvancılık yapan işletmelere finansal destek sağlayarak, ilimizdeki küçükbaş hayvan varlığımızı ve yerel koyun ırklarının sayısını artırmayı hedefliyoruz. Projenin ilimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR