Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:18

İsrail, Devlet Gibi Değil, Örgüt Gibi Hareket Ediyor

Yeniden Refah Partisi Osmaniye İl Başkanı Adem Cingöz, Gazze’de yaşanan gelişmelerin yürekleri acıttığını belirtti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 13-10-2023 08:01
İsrail, Devlet Gibi Değil, Örgüt Gibi Hareket Ediyor

Cingöz, yaptığı açıklamada, İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararlarını umursamayan yaklaşımlarının, orantısız güç kullanımının, Ortadoğu’yu bir kez daha kan gölüne çevirdiğini hatırlattı.

İsrail Devleti’nin, devlet gibi değil, örgüt gibi hareket ettiğini ifade eden Cingöz, Ortadoğu’da yaşananların İsrail – Filistin çatışması değil, tarafları belirli olan savaş hali olduğunu ileri sürdü.

Savaşın bir tarafında yüksek teknolojiye sahip silahlarla masum sivilleri acımasızca katleden İsrail’in diğer tarafta da kadınlar, çocuklar, yaşlılar, silahsız siviller olduğunu anlatan Cingöz, şunları kaydetti: “Senelerdir 360 kilometrekarelik alanda yaşamak zorunda bırakılan, sıkıştırılan, tecrit edilen 2,5 milyon insanın sığınacak hiçbir yeri yokken, mukavemet edecek hiçbir silahı yokken, evlerinde, apartmanlarında, okullarında, hastanelerinde hedef alıyor olmak, ağır bir şiddet uygulaması ve apaçık bir savaş sucudur. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası örgütleri göreve davet ediyoruz. “Bugün değilse ne zaman?” diyoruz. Binlerce masumun, hunharca katledildiği bu saldırılara tepki verilmeyecekse, “uluslararası örgütler, Birleşmiş Milletler niye var?”. İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ve Arap Ligi’ni, daha yüksek sesli olmaya ve eylemci bir tavır takınmaya davet ediyoruz. İsrail saldırıları karşısında masum Filistin halkını, Gazzeli sivilleri, kadınları, çocukları, yaşlıları yalnız ve sahipsiz bırakmamaya davet ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği başta olmak üzere, Dünya’yı buradan uyarıyoruz. İsrail’e arka çıkmayınız ve sivilleri öldürmesini teşvik etmeyiniz. İsrail’i, müzakere masasına oturtmak ve Birleşmiş Milletler kararlarına uymasını sağlamak, sizin göreviniz ve sorumluluğunuzdur.”
Cingöz, aksi takdirde, işlenen savaş suçlarına göz yuman herkes, bu suçlara ortak olacağını savunda.

Gazze halkını köşeye sıkıştırarak, insani yaşam koridorlarını kapatarak, ölüme mahkûm ederek, Ortadoğu’da barışın tesis edilmesinin mümkün olmadığını aktaran Cingöz, şöyle devam etti: “Başkenti Kudüs olan Özgür ve Bağımsız Filistin, meselenin tek çözüm noktasıdır. Birleşmiş Milletler kararları da bu yöndedir. Milli Görüş’ün temsilcisi olan Yeniden Refah Partisi için Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa meselesi aynı meseledir. Bizler için bu meseleleri birbirinden ayırmak mümkün değildir. Yeniden Refah Partisi olarak; Filistin’de yaşayan masum sivillerin yaşam haklarını, uluslararası hukukun savunduğu çerçevede savunmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. İşgalci İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik orantısız güç kullanımını şiddetle telin ediyoruz. Siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin yapmakta olduğu bütün Filistin yanlısı eylemleri destekliyoruz. Filistin’de yaşanan vahşete, dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için bizler de adımlarımızı atıyoruz.” 

Cingöz, Yeniden Refah Partisi tarafından 14 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 14:00’de Konya hükümet Meydanı’nda, “Özgür Filistin Mitingi” düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Haber: Ümit KAHRIMA

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR