Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
29 NİSAN Pazartesi 12:04

Bestami Yazgan Toplantı ve Konferans Salonu, Kültür ve Sanat Evi Sahipliği Yapacak

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde Belediye tarafından yapılan Bestami Yazgan Toplantı ve Konferans Salonunun açılışı yapıldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 05-12-2023 08:17
Bestami Yazgan Toplantı ve Konferans Salonu, Kültür ve Sanat Evi Sahipliği Yapacak

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın devamında Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Toprakkale Belediye Başkanı Avukat Mehmet Daşöz, “Kimlikli bir şehir olalım Toprakkale olarak. Her konuda hem gelişelim, yolumuzu da altyapımızı da yapalım kültürel alanda da yükselelim, sporda da söz sahibi olalım, sanatta da ilerleyelim, tek gayemiz bu. Çok şükür geldiğimiz noktada Bestami Yazgan Hocamızın ismini taşıyan bu salon yanında akıl-zeka oyunları merkezimiz de var. Fitness salonları, spor salonları açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkısıyla yüzme havuzları açıldı. Her şeyin en iyisi Toprakkale için" dedi. Başkan Daşöz, açılışa katılan herkese teşekkür etti.

Yazar ve Şair Bestami Yazgan ise yaptığı konuşmada, "Vefa çiçeğini soldurmayan Toprakkale Belediye Başkanımız, bu kararı oy birliğiyle aldıkları için Belediye Meclis Üyeleri sağ olsunlar, var olsunlar. Şairlerin kıymetleri hayattayken bilinmez, öldükten sonra bilinir. Bu bizde değişti, sağlımızda yılın yazarı, yılın öğretmeni seçildik. Bakanlık tarafından belgeselimiz çekildi. Dün Şehit Mehmet Karacatilki İmam Hatip Lisesinde yine bir salonun açılışını yaptık. Saim Bey Ortaokulunda zaten vermişlerdi. Din-ü Devlet mülk-ü Millet yolunda koşturuyorum, kimseden bir ücret de istemiyorum. Ücretimi Allah'tan istiyorum ben, onun karşılığında Allah yaşarken lütfediyor" dedi.

Toprakkale Kaymakamı Volkan Özer ise yaptığı konuşmada, "Toprakkale Belediyesi tarafından 2022 yılında yapımına başlanan Salonumuz yaklaşık 500 metre faaliyet alanına sahip. 242 koltuk kapasiteli. Salonumuzun İlçemize çok ciddi katkısı olacağı kanaatindeyim. Türk edebiyatının kıymetli şahsiyetlerinden, Osmaniye'mizin, Toprakkale'mizin Türk edebiyatına kazandırdığı kıymetli şahsiyet Bestami Yazgan Hocamızın da adının verilmesi İlçemiz için ayrıca kıymetli olmuştur. Emeği geçen Toprakkale Belediyemize, Meclis Üyelerine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Programda konuşan Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, "Toprakkale'nin imarıyla, inşasıyla alakalı hep beraber çalışıyoruz. Toprakkale'nin yaşanılabilir, daha güzel bir şehir olması adına çaba sarf ediyoruz. Altyapıyla alakalı inşaatımızı başlattık, şimdi yolla alakalı inşaatı başlattık. Hakeza doğalgaz geliyor. Hastanemizi yaptık. Derken Toprakkale yavaş yavaş şehirleşme yolunda hızla ilerliyor. Tabi ki bugün burada bulunmamıza vesile olan yerin daha farklı bir anlamı var. Burası eğitime, kültüre ve sanata ev sahipliği yapacak bir salon. Bunun üzerine bir de benim çok kıymetli hocamın adının verilmesi beni daha da mutlu etti. Bu vesile ile Belediye Başkanımıza, buraya emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise, "Güzide bir İlçe olan Toprakkale'mize güzel bir hizmet, başarılı bir hizmet, anlamlı bir hizmet olmuş. Osmaniye'mizin, Toprakkale'mizin, Türkiye'mizin çok önemli bir değeri Bestami Yazgan Hocamızın adını verdikleri için Belediye Başkanımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi yürekten kutluyorum. Bestami Yazgan Hocamız içimizdeki o duyguları öyle güzel ifade ediyor ki. Ne mutlu böyle bir kıymet bizim hemşehrimiz, Toprakkale'li, Osmaniye'li. Bestami Yazgan Hocamın şiirlerini zaman zaman twitter'da kendim de paylaşıyorum, defalarca okuyorum, etkileniyorum. Başarısı daim olsun, duamız sağlığı için, bu güzel hizmetlerin devamı içindir. İyi ki varsın Bestami Hocam."dedi.

Konuşmaların ardından Bestami Yazgan Toplantı ve Konferans Salonunun açılışı Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Yazar ve Şair Bestami Yazgan ve protokol mensupları tarafından yapıldı.

Yazar ve Şair Bestami Yazgan, daha sonra Vali Yılmaz ve protokol mensupları için kitaplarını imzaladı.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR