Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
29 NİSAN Pazartesi 14:47

Anadolu Gençlik Derneği, Mekke’nin Fethi programı düzenledi

AGD Osmaniye Şubesi tarafından Mekke’nin Fethi’nin 1388'nci yıldönümü nedeniyle Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde program düzenledi.

İSLAM
Giriş Tarihi : 04-01-2019 10:15   Güncelleme : 08-11-2020 11:05
Anadolu Gençlik Derneği, Mekke’nin Fethi programı düzenledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Osmaniye Şubesi tarafından Mekke’nin Fethi’nin 1388'nci yıldönümü nedeniyle Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde program düzenledi.

Mekke’nin Fethi’nin 1388'ncı yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen programa Memur-Sen Osmaniye onursal Başkanı Mücahit Çelik, Eğitim Bir-Sen Osmaniye İl Başkanı Mahmut Kahraman, Sağlık Sen Osmaniye İl Başkanı Muhittin Çenet, TÜGVA Osmaniye İl Temsilcisi Talha Akif Gürbüz, Saadet Partisi Osmaniye İl Başkanı Osman Eroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AGD Osmaniye İl Başkanı Alpaslan Yıldırım, “Anadolu Gençlik Derneği öteden beri bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur” dedi. 

Yıldırım, “Yaptığımız çalışmalar evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında ve adaletin tesisinde emek sahibi bir gençlik profili oluşturmanın çabasıdır. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması mücahedesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Aynı şekilde yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini,  aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilemez haklar olarak kabul ediyoruz. Biz özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız. 
Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz.

Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları, insanları önemsemeyen teknolojiyi, haksızlara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz. Komşumuz açken tok yatmayı kendimiz için utanç vesilesi sayıyoruz ve insanların yararına en azından yoldaki bir taşı kaldırmaya sevk etmeyen her türlü boş inançtan uzak olmayı yeğliyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Osmaniye Onursal Başkanı Mücahit Çelik ise yaptığı konuşmada, Mekke’nin fethi her yönüyle ele alınması gerektiğini ifade etti.

Çelik, “Mekke’nin fethi her yönüyle değerlendirildiğinde hem stratejik hem de insani tüm taktikleri bulabilirsiniz. Mekke fethedilirken bir tek insana, hayvana hatta binalara bile zarar verilmemiştir. Fetih hayattır, yaşatmaktır. Ancak işgal böylemi; Bugün özellikle Ortadoğu’da savaşlar öldürme odaklı yok etme ve talan etme düşüncesi ile yapıldı” dedi.

Program Kum Sanatı gösterisi, Semazen Gösterisi Siyer-i Nebi Ödül töreni ve duanın ardından sona erdi. Haber Merkezi 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR