Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
29 NİSAN Pazartesi 18:33

25. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nda Ödüller Dağıtıldı

OŞYAD organizasyonu ile bu yıl 25'incisi düzenlenen “25. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması” ödül töreni yapıldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 09-10-2022 22:37   Güncelleme : 10-10-2022 20:28
25. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nda Ödüller Dağıtıldı

Osmaniye Merkez Kıbrıs Şehidi Albay H. İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde ödül dağıtım töreni düzenlendi.

Program, Nurdoğan Çolakkadı, Ozan Duranoğlu ve Hatice Abul’un bağlaması ile türkülerini yorumlaması ile başladı. Özge Ceren Holdur’un gösterisinin ardından ÇUHADER üyelerinden Osman Körkü ve Fatma Candemir solist olarak sahne alarak Neşet Ertaş’tan türküler söyledi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, etkinliğe katılanları selamladıktan sonra, 25. Yıllık yarışma sürecinden sözetti ve kısa bilgilendirme yaptı.

Yarışmanın birinci ve ikincisine katılan şiirler ile yarışmacıları sahneye davet eden OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, 25. Yılın anısına teşekkür belgesi ve kitap hediye etti.

Yarışma ile ilgili konuşan Dernek Başkanı Bardak, 25. Ekmek ödüllü şiir yarışmasına Yurt dışından;  Azerbaycan, KKTC ve  Türkmenistan ülkeleri ile, 
Türkiye genelinden ise; İstanbul, Niğde, Eskişehir, Konya, Şanlıurfa, Bursa, Ankara, Sakarya, Diyarbakır, Kırşehir, Adana, Balıkesir, Aydın, Düzce, Muğla, Denizli, Hatay, Samsun, Artvin, Karaman, Kars, İzmir, Batman, Zonguldak, Malatya  ve Osmaniye illerinden  katılım olduğu vurgulandı.

Seçici kurul üyeliklerini; M. Ünal Besen, Selahattin Ölmez, Fatma Alaca, Rüştü Çakır ve Mustafa Bardak yürütürken, bireysel olarak değerlendirilen şiirlerin puan durumlarına göre derece alan şiirler belirlendiği belirtilirken, bu yılki katılım ile birlikte ekmek ödüllü şiir yarışmasına toplam katılım sayısının 4 bin 132 kişiye yükseldiği kaydedildi.

25. EKMEK ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLARI

1. İbrahim Şaşma (Aksaray),  2. Mustafa Yeydem (Osmaniye), 3. Hülya Çapar (Adana)

ÖZEL ÖDÜLLER:
Yarışmanın özel ödülleri olarak; Edebiyatçı Yaşar Kemal özel ödülü; Artvin’den Orhan Köker’e,   Gazeteci-Yazar ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak onur ödülü ise Adana’dan Harika Ufuk’a verildi.
    
MANSİYON ÖDÜLLERİ:
Gazeteci Ali Rıza Karadağ özel ödülü; Ali Köşker (Osmaniye), Matbaacı-Kültür Sanat dostu Remzi Çakmak özel ödülü; Sebahattin Eskindağ (Yumurtalık-Adana), Gazeteci Gökhan Erkmen özel ödülü; Havva Keskin (İzmir), Gazeteci –Yazar Hüseyin Ünaldı özel ödülü; Huriye İnceçerli (Denizli), Ressam-Şair- Müzisyen Mustafa Dinletir özel ödülü; Aysel Fikret Ahmedova (Bakü-Azerbaycan), Gazeteci Mehmet Öküzcü özel ödülü; Merve Sun (Samsun), Şair-Yazar A. Neşet Dinçer özel ödülü; Salim Zeki Zülfikar (Osmaniye), Eğitimci-Şair Salih Sefa Yazar; Selma Meriç (Sakarya), Gazeteci Mehmet Cemal Şenadan özel ödülü; Cafer Ekiz (Osmaniye), Gazeteci Ahmet Birgül özel ödülü; Engin Kükrer (Eskişehir), Şair-öykü yazarı Ahmet Borazan özel ödülü; Ahmet İpek (Osmaniye) Eğitimci-Yazar Süleyman Yurtsever özel ödülü; Sibel Atabek (İzmir), Yazar Yüksel Öktem özel ödülü;Yunus Aras (Diyarbakır), Dernek kurucularından Şair Mine Kara özel ödülü; Elif Atay Paper (Konya), Halk ozanı, dernek üyemiz Aşık Derdi Derya (Ali Şahin) özel ödülü; Soner sezen (Düzce, Eğitimci-Yazar Ali Türkmen özel ödülü; İzzettin Kanat (Osmaniye).

Özendirme ödülleri olarak ise; İbrahim Çevlik ( Hatay), Arif Aydoğan (Osmaniye), Batır Hocayev ((Türkmenistan), Muhammet Ali Kuzucu( Osmaniye), Ali Gedik (Osmaniye), Hatice Abul (Ankara), Koray Erdivanlı (İstanbul), A. Yılmaz Tuncer ( Balıkesir), Evin Yıldırım (Şanlı

Tüm katılımcılara katılım belgesi, ekmek, kalem ve kitap ödülü verilirken,  İlk 3 dereceye girenlere kristal kupa ve çeşitli hediyeler ile  Osmaniye’nin kültür, sanat ve tanıtımına katkıda bulunan ve şu anda hayatta olmayanların anılarını yaşatmak adına da plaket ödülleri takdim edildi.

Yarışmacıların ödüllerini; Osmaniye Belediye Başkanı Vekili Mehmet Hulusi Akkuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Sivil Toplum Kuruluşları ile  Siyasi Parti temsilcileri ve yarışmanın jüri üyeleri tarafından takdim edildi. 

 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR