Sağlık çalışanları ek ödeme almakta sorunlar yaşıyor

Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, sağlık çalışanlarına, üçer aylık sürelerle yapılan ilave ek ödemede sorunlar yaşanmaya devam ettiğini belitti.

SAĞLIK - 07-01-2021 23:22

Sağlık çalışanları ek ödeme almakta sorunlar yaşıyor

Çenet, yaptığı açıklamada, sorunların başında ödemelerin zamanında yapılmamasının geldiğini kaydetti.

Kasım ayı ilave ek ödemesinin hala yapılmadığını kaydeden Çenet, şunları kaydetti:

“Geçmişe dönük ödemeler verilmediği gibi devam eden sürece ilişkin bir açıklama da yapılmamıştır. Önümüzdeki Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayacak ilave ek ödemelerine ilişkin açıklama, bugünden yapılarak sağlık çalışanlarına bir defa da “sürpriz” yapılmalıdır. İlave ek ödeme uygulamasında bugüne kadar GİH ve YH sınıfında çalışanlar göz ardı edildi. Sanki bu çalışanlar, pandemiyle mücadele edilen hastanelerde görev yapmıyorlar! Bu apaçık ayrımcılıktır, haksızlıktır. Arkadaşlarımıza hak ettikleri ek ödemeler mutlaka verilmelidir.

Ödemelerde hakkaniyeti elden bırakmamak gerekir. Aksi hallerde ekstra sorunlar ve haksızlıklar yaşanmaktadır. Hakkaniyetli ödeme yapmak için de saha gerçekliğini dikkate almak şarttır. Sahada akıtılan terin, masa başı ölçümle karşılığını bulmadığını artık herkes bilmektedir”

Çenet, sağlık hizmetlerinin çalışanıyla, alt yapısıyla bir bütün olduğunu dikkat çekti.

Sistemi ayakta tutanların fedakar çalışanlar olduğunu vurgulayan Çenet, onların sorunlarına kayıtsız kalmak, görmezden gelmek ve ötelemek hizmetleri aksatarak sistemi yaralayacağını kaydetti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kızılay'dan Korkut Ata Üniversitesinde Kan Bağışı Etkinliği

Kızılay'dan Korkut Ata Üniversitesinde Kan Bağışı Etkinliği

18-11-2023 - SAĞLIK

Osmaniye Devlet Hastanesinde Organ Bağışının Önemi Anlatıldı

Osmaniye Devlet Hastanesinde Organ Bağışının Önemi Anlatıldı

10-11-2023 - SAĞLIK