Osmaniye Devlet Hastanesinde Organ Bağışının Önemi Anlatıldı

Osmaniye Devlet Hastanesinde Organ ve Doku Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında stant açıldı.

SAĞLIK - 10-11-2023 18:39

Osmaniye Devlet Hastanesinde Organ Bağışının Önemi Anlatıldı

Hastane Eğitim Birimi koordinasyonluğunda açılan stantta hasta ve hasta yakınlarına Organ Bağışı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Standı ziyaret eden Başhekim Uzm.Dr.Mürsel Koçer ve Sağlık -Sen Şube Başkanı Muhittin Çenet, organ bağışının önemine dikkat çekti. Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Koordinatörü Dr.Ayşe Güvenç, organ bağışının önemli olduğunu söyledi.

Güvenç, insanda kalp, kornea, tendon, karaciğer, ince bağırsak, yüz ve saçlı deri, böbrek, kol ve bacak kemikleri, ekstremite pankreas, kas dokusu, üst solunum organları, akciğer, kıkırdak, üst sindirim yolları ve rahimin nakledilebileceğini aktardı.

Organ nakil işlemleri, sağlık bakanlığı bünyesinde ulusal koordinasyon sistemi tarafından yürütüldüğünü ve yapılan tüm işlemlerin kayıt altına alınıp belgelendiğini vurgulayan Güvenç, “Bu işlemler yapılırken din, dil, ırk, cinsiyet, zengin veya fakir ayrımı gözetilmez. Alıcı ve vericinin kimlik bilgileri ailelerin izin olmadan kesinlikle açıklanamaz. Bir hastalığın bulunması, alkol veya sigara içiyor olması ve benzeri nedenler organ bağışı yapılmasına engel değildir. Diyanet işleri başkanlığı din işleri yüksek kurulu organ bağışının insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlamıştır” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kızılay'dan Korkut Ata Üniversitesinde Kan Bağışı Etkinliği

Kızılay'dan Korkut Ata Üniversitesinde Kan Bağışı Etkinliği

18-11-2023 - SAĞLIK

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Neler Yapmalıyız?

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Neler Yapmalıyız?

30-10-2023 - SAĞLIK