Lale gölü sağlık evi törenle açıldı

Toprakkale 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Lalegölü Sağlık Evi törenle hizmete açıldı.

SAĞLIK - 10-06-2018 01:44

Lale gölü sağlık evi törenle açıldı

Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Toprakkale Kaymakamı Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, kamu kurum ve kuruluşları il ve ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından törenin açılış konuşması İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz tarafından yapıldı. İl Sağlık Müdürü Öznavruz, ülkemizde 50.000 nüfusa 1 istasyon planlanmakta iken ilimizde 20.000 nüfusa 1 istasyon düştüğünü ifade ederek, “Bu İstasyonun yapımında emeği geçen başta Devlet büyüklerimiz olmak üzere Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İstasyonun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törenin devamında konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise sağlık hizmetlerine her an herkesin ihtiyaç duyabileceğini bu nedenle de acil sağlık hizmetlerinin önemli olduğunu ifade ederek, “Bizim anlayışımız ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Bizim insana verdiğimiz değerin göstergesi olarak, her alanda olduğu gibi, sağlıkla ilgili olarak da önemli mesafeler kat edildi” dedi. Durmuşoğlu, açılacak tesislerin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine son verdi. 

Daha sonra konuşan Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise “Vatandaşlarımıza sağlık hizmetleri konusunda; yaşlı, genç, zengin, fakir ayırt etmeden en üst kalitede hizmet sunmaya çalışan ve sağlık alanında dünyaya da rol model olan bir Devletimiz var. İnsan büyük bir sermaye. İnsansız yatırım olmaz, kalkınma olmaz. Bu nedenle insanlarımızın hem sağlığına hem de eğitimlerine önem veriyoruz” diye konuştu.

Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise “Osmaniye ili olarak acil sağlık hizmetleri bakımından Türkiye genelinde, performans açısından ilk 10 il arasındayız.  İnşallah bu hizmetler katlanarak devam edecek, bundan sonraki süreçte vatandaşımıza en seri şekilde ulaşılıp, onların rahat bir şekilde sağlık teşkilatlarına ulaştırılması yönünde büyük bir ivme kazanacaktır. Bu istasyonun yapılmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Toprakkale 1 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılışı Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ve protokol mensupları tarafından yapıldı. Vali Coşkun, açılışın ardından hizmet binasını gezerek bilgi aldı ve ambulanslarda incelemelerde bulundu. 

Vali Ömer Faruk Coşkun ile Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Toprakkale 1 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılışının ardından, Lalegölü Sağlık Evi’nin açılışını da gerçekleştirdiler.  Açılış sonrasında Vali Coşkun, hizmet binasını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Son olarak Lalegölü İlkokulu ve Ortaokulunu da ziyaret eden Vali Coşkun programının ardından Toprakkale’den ayrıldı. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kızılay'dan Korkut Ata Üniversitesinde Kan Bağışı Etkinliği

Kızılay'dan Korkut Ata Üniversitesinde Kan Bağışı Etkinliği

18-11-2023 - SAĞLIK

Osmaniye Devlet Hastanesinde Organ Bağışının Önemi Anlatıldı

Osmaniye Devlet Hastanesinde Organ Bağışının Önemi Anlatıldı

10-11-2023 - SAĞLIK