Çaylar, her mevsimin vazgeçilmezidir

Osmaniye’de 3O Yıldır bitkisel ürünler üzerine çalışma yapan Aktar Bülent Durna bitkisel çayların her mevsim vazgeçilmezler arasında yer aldığını ifade ederek bitkilerden mucize beklemenin yanlış olduğunu söyledi.

SAĞLIK - 30-04-2018 10:59

Çaylar, her mevsimin vazgeçilmezidir

Aktar Durna “Bitkiden mucize şeyler beklemek yanlış , bitkiden uzun vadede daha sağlıklı sonuçlar beklenmeli.  Ayrıca bitki zararsız diye bir şey yok bitki fazla kullanıldığında zararlıdır. Örneğin Biberiye, kekik çok fazla kullanıldığında  yüksek tansiyon sorunu yaşatır. Çok fazla sarımsak tüketmek düşük tansiyona neden olur.  O yüzden hiçbir bitkiyi fazlasına kaçmadan kullanılmalıyız. Doktorlarınıza danışarak, aktarınızla konuşarak bitkisel ürünleri ne kadar nasıl tüketeceğinizi  bilgisini alırsanız daha sağlıklı olur” şeklinde konuştu.

“ÇAYLAR HER MEVSİMİN VAZGEÇİLMEZİ”
30 yıllık aktar Bülent Durna bitkisel çayların her mevsim vazgeçilmezler arasında olduğunu ifade ederek “Özellikle kışın zencefil, tarçıni zerceçay gibi ürünler tüketildi. Bu dönemde de mevsimsel geçişlerde hafif kırgınlıklar yaşanıyor.  Bunun içinde günlük 1 bardak ıhlamur, tarçın,  içilmesini öneriyorum. Ayrıca sabahları çayımızı değiştirebiliriz yeşil tarçın karanfil demleyebiliriz buda hem günün yorgunluğunu alır hemde vücuttaki fazla ödemi atmış oluruz ayrıca çay alışkanlığımızı değiştirmiş oluruz” dedi.

“BAYANLAR ZAYIFLAMA ÇAYLARINA İLGİ GÖSTERİYOR”
Zayıflama çaylarına yönelik ilgilinin arttığını kaydeden Durna “Yaz geldiği zaman bayanlar en büyük derdi biraz saha zayıflamak biraz daha küçük bedenlere sahip olmak.  Bu yüzdende bitki çaylarına çok fazle teveccüh var. Son dönemlerin en meşhuru ise moringo çayı”  dedi.

“ALTERNATİF TIP AVRAPA’NIN HER YERİNDE UYGULANIYOR”
Gündemde sıkça tartışılan Alternatif tıp hakkında görüşlerini açıklayan Aktar Bülent Durna “Uygulama geç kalınmış bir uygulama Avrupa’nın her yerinde uygulanıyor. Doktorların Alternetif tıpmı istiyorsa yoksa normal ilaçmı istiyorsun diyerek uygulanıyor”  

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kızılay'dan Korkut Ata Üniversitesinde Kan Bağışı Etkinliği

Kızılay'dan Korkut Ata Üniversitesinde Kan Bağışı Etkinliği

18-11-2023 - SAĞLIK

Osmaniye Devlet Hastanesinde Organ Bağışının Önemi Anlatıldı

Osmaniye Devlet Hastanesinde Organ Bağışının Önemi Anlatıldı

10-11-2023 - SAĞLIK