Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:58

Ünlü Yönetmen Arif Keskiner Hayatını Kaybetti

Osmaniyeli hemşerimiz, Türk Sinema tarihine damga vuran birçok filmin yapımcısı Arif Keskiner, 86 yaşında hayatını kaybetti.

VEFAT EDENLER
Giriş Tarihi : 12-03-2024 23:49
Ünlü Yönetmen Arif Keskiner Hayatını Kaybetti

Ünlü yapımcının acı haberini merhum sanatçı Ferdi Merter'in kızı Almula Merter duyurdu. "Kapıcılar Kralı", "Köşeyi Dönen Adam", "Maden" ve "Selvi Boylum Al Yazmalım"ın da aralarında bulunduğu birçok filmin yapımcılığını üstlenen Arif Keskiner (86) hayatını kaybetti.

Acı haberi sosyal medya hesabından duyuran Almula Merter, "Koca bir devir bitti... Işıklarda uyu. Yattığın yer incitmesin Arif Keskiner" ifadelerini kullandı.

ARİF KESKİNER KİMDİR?
1938'de Adana'da doğan ve Osmaniye'den İstanbul'a giden Arif Keskiner, 27 yıl Beyoğlu'nda sanat ve edebiyat çevresinin nabzını tuttu. Kitapçılık, spor yazarlığı ve İsveç'te muhabirlik ve bulaşıkçılık yapan Keskiner, Türkiye'ye döndükten sonra 50 kadar fotoromanın yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendi.

"Otobüs", "Kapıcılar Kralı", "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Maden", "Köşeyi Dönen Adam" ve "Piyano Piyano Bacaksız" filmlerinin prodüktörlüğünü yapan Keskiner, "Yılanı Öldürseler" ve "Piyano Piyano Bacaksız" filmlerinin senaryo yazımına katıldı.

Halit Çapın'ın "Bay Alkolü Takdimimdir" adlı hayat hikayesinden TRT'ye üç bölümlük ilk diziyi çekti. Ardından beş bölümlük "Bizi Güldürenler" dizisini yapmıştı. 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR