Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
01 MAYIS Çarşamba 17:06

Osmaniye Eski Belediye Başkanı Ahmet Şekip Ersoy Vefat Etti

Osmaniye Belediyesi eski Başkanlarından Ahmet Şekip Ersoy vefat etti. Ersoy için, Osmaniye Belediyesi önünde cenaze töreni düzenlenecek.

VEFAT EDENLER
Giriş Tarihi : 28-04-2023 10:00
Osmaniye Eski Belediye Başkanı Ahmet Şekip Ersoy Vefat Etti

1963-1968 yılları arasında Osmaniye Belediye Başkanlığı görevini yapan Ahmet Şekip Ersoy, 98 yaşında yaşamını yitirdi. Vefat haberini oğlu Prof. Dr. Emin Ersoy sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski Başkan Ersoy’un adı Çarşı merkezinde bulunan Kültür Merkezine verilerek yaşatılıyordu. 

1925 yılında Osmaniye’de doğan Ahmet Şekip Ersoy, 7 Ocak İlkokulu, Osmaniye Merkez Ortaokulu ve Adana Erkek Lisesini tamamladıktan sonra 1943 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine kayıt yaptırdı. 1948 yılında mezun olan Ersoy, Ardahan Posof, K.Maraş Elbistan, Hatay Reyhanlı savcılık görevinde bulunmuştur. Daha sonra ayrılarak Osmaniye’de serbest avukatlık yapmıştır. 1963 yılı seçimleri ile Adalet Partisi’nden belediye başkanı seçilmiştir.

1968 belediye başkanlığından ayrılarak Dörtyol kurucu noteri olarak görev yapmıştır. Daha sonra Adana’ya geçerek 1990 yılında noterlik görevini bırakarak serbest avukat olarak çalışmıştır. Evli ve 2 çocuk babası olan Merhum Başkanın Osmaniye Belediyesi önünde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Osmaniye Asri Mezarlığına defnedileceği açıklandı.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR