Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 07:55

Osmaniye'ye İniş-Kalkış Pisti Hazırlıkları Başladı

Toprakkale ilçesi Sayhüyük köyü yakınlarında 5 bin 700 metrekarelik bir arazide iniş-kalkış pisti olarak hazırlıklar başladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-11-2020 22:37   Güncelleme : 23-11-2020 22:37
Osmaniye'ye İniş-Kalkış Pisti Hazırlıkları Başladı

İniş-kalkı pisti için ön etüt, fizibilite ve koordinat bilgileri ile mülkiyet ve hali hazır durumun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne iletildiğini dile getiren Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, "Havacılık işinin uzmanlık gerektirmesi dolayısıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden gelecek teknik heyetin düzenleyeceği rapora göre çalışmalarda izlenecek yol haritası çıkarılmış olacak." dedi.

İniş Kalkış pisti projesinin İl Özel İdare 2020 yılı ek yatırım programına alınması için çalışma başlatıldığını da vurgulayan Yılmaz, "İniş -kalkış pisti için ihtiyaç duyulan ilk dilim ödeneğinin İl Özel İdare tarafından ayrılması planlanıyor. Projeyle ilgili iniş kalkış mania, rüzgar, çevre, zemin, teknik gibi konularda bir olumsuzluk bulunmadığı takdirde süratle çalışmalara başlanacaktır." diye konuştu.

Yapılması planlanan iniş-kalkış pistinin ileride yapılması düşünülen havaalanı projesinin ilk etabı olacağı düşünülmektedir. 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR