Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
27 NİSAN Cumartesi 16:38

Kiraz hasadı heyecanı başlıyor

Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, ilçede kiraz üreticilerinin aracı kişiler tarafından kandırılmaya çalışıldığını bildirdi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 10-06-2018 01:36   Güncelleme : 08-11-2020 12:21
Kiraz hasadı heyecanı başlıyor

Şahin, yaptığı açıklamada, değişik yöntemlerle düşük fiyata kiraz satın almak isteyen aracılara fırsat verilmemesi gerektiğini bile getirerek üreticileri uyardı.

Kiraz hasadının 1 Haziran’da başlayacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
“İhracatlık meyvemiz alım için Hasanbeyli ve Bahçe İlçesine gelen aracı firmaların acımasız oyunlarını çiftçilerimizle bozacağız. Bu hususta kiraz üreticilerimizin dikkatli olması gerekiyor. Dolu zararına uğramamış bir bahçeyi gezip de buraya dolu uğramış diyerek fiyat kırmaya çalışmak, anlaşmalı olarak bölgeye farklı kişileri davet edip aynı mazeretle fiyat düşürmeye çalışanlar var. Bu tarihe kadar hangi firmanın kiraz alacağı belirsizdir. Kirazın hasadı ise 1 Haziranda başlayacaktır. Üreticiyi zaman kaybı ile sıkıştırmak istiyorlar. Her yıl farklı kumpasla üreticiyi boğmak olamaz.” 
Şahin, Ziraat Odası olarak üreticilerin emeğini çaldırmayacaklarını kaydetti.

Şahin, “Kiraz hasat dönemi geldiğinde taksici, çaycı, memuru çiftçinin ürettiği kirazdan karlanmak için aracı olmasın. Eğer saygınız varsa üreticinin hakkını koruyun. Bahçe ve Hasanbeyli Kiraz üreticilerine sesleniyorum. Birlik olduğumuz takdirde oyunlara düşmeyiz. Bahçelerinize gelen firma veya aracının iletişim bilgilerini mutlaka alınız” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ümit Kahrıman 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR