Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 06:48

İsrail İşgal Rejiminin Filistinlilere Yaptığı Saldırıları Kınıyoruz

Osmaniye Memur–Sen İl Temsilcisi Mahmut Kahraman, İsrail’in Gazze’ye saldırarak yüzlerce Filistinlinin ölmesine neden olmasını bir insanlık suçu ve insan hakları ihlali olduğunu belirterek saldırıyı kınadı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-10-2023 10:58
İsrail İşgal Rejiminin Filistinlilere Yaptığı Saldırıları Kınıyoruz

Kahraman yaptığı açıklamada, İsrail’in ölçüsüz şiddeti ve acımasız bombardımanı sonucu Gazze’nin altyapısının tamamen çökertildiğini, su, gıda, enerji kaynakları, ulaşım, can güvenliğinin tamamen ortadan kaldırıldığını hatırlattı.

Sivil halkın hedef haline getirildiğini ifade eden Kahraman, “Bugün yaşananların tek sorumlusu, şımarıkça, küstahça ve hesabı sorulmayacağına duyduğu yüksek güvenle Filistin halkına yıllardır sistematik şiddet ve katliam uygulayan, açlığa ve yokluğa mahkum eden, şehirleri yüksek güvenlikli hapishanelere dönüştüren, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyen işgalci Siyonist rejimdir. Rüzgar eken fırtına biçer. İşgalci rejim neden olduğu zulmün sonuçlarını yaşıyor. Barış ve huzuru tesis etmenin tek yolu Siyonist rejimin saldırılarına son vermesi ve işgal ettiği her yerden çekilmesidir” diye konuştu.
Kahraman, Siyonist rejimin her gün Filistin’in topraklarını silahlı yerleşimcilerinin işgaline açarak işgali genişlettiğini, Kudüs’te Filistinlilerin evlerini işyerlerini yıktığını vurguladı.

Gazze’de can güvenliği yok
Gazze’de insani trajedi yaşandığını hatırlatan Kahraman, şöyle devam etti:
“Gazze’de iki milyonu aşkın kitle maalesef hastane, okul, elektrik, sağlıklı içme suyu, okul gibi gereksinimlerden yoksun yaşamaktadır. İnsanca yaşamı mümkün kılacak hiçbir şey olmadığı Gazze’de her şeyden öte işgalci güçlerin saldırıları nedeniyle can güvenliği bulunmamaktadır. Emperyalist güçlerin verdiği askeri, mali ve diplomatik desteğin şımarttığı Siyonist işgal rejimi Birleşmiş Milletler kararlarına uymamakta ve uymayacağını da açıkça ifade etmektedir. İşledikleri sistematik katliam/soykırım ve savaş suçları nedeniyle yöneticileri Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gereken işgal rejiminin en büyük dayanağı kuşkusuz uluslararası toplumun sessizliği ve tepkisizliğidir. Bu yönüyle Filistin’in işgali sorunu, medeni dünya için insani ve ahlaki bir sınavdır.” 

BM’yi harekete geçemete davet ediyoruz
Kahraman, Memur-Sen Konfederasyonu olarak BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulunu, İsrail’e yönelik aldığı kararları uygulamaya, uluslararası toplum ile insan hakları kurum ve kuruluşlarını işgalci rejimin saldırılarına karşı harekete geçmeye davet ettiklerini söyledi.
Kahraman, “Uluslararası hukuku ve BM kararlarını hiçe sayan, planlı bir soykırımı sistematik katliamlarla sürdüren siyonist rejiminin işlediği insanlık suçlarının ve işgalciliğinin hesabı medeni dünya tarafından mutlaka sorulmalıdır. Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılar durmalı, Filistin halkına yönelik boykot acilen kaldırılmalı, işgalci rejim şiddet ve katliamlara son vermelidir. Büyük Memur-Sen ailesi olarak, kardeş Filistin halkının işgale karşı meşru mücadelesini destekliyor, mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kahraman, Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkının meşru olduğunu ve meşru mücadelelerinde onların yanında olduklarını sözlerine ekledi.

Haber: Ümit KAHRIMAN 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR