Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 20:36

Depremzede Çocuklar, Oyun Tırı ile Eğlendi

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen çocuklar için 2.turne kapsamında Osmaniye’de etkinlikler gerçekleştirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-11-2023 09:46
Depremzede Çocuklar, Oyun Tırı ile Eğlendi

"Asrın felaketi" 6 Şubat depreminden etkilenen kentlerde yaşayan çocukların travmayı atlatmaları için çaba harcanıyor.

Bu kapsamda 17 Mart'ta İstanbul'dan yola çıkan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonuna ait "oyun tırı" depremde etkilenen illerde geleneksel oyunlarla çocukların yüzünü güldürüyor.

Gaziantep Nurdağı konteyner kentin ardından "oyun tırı", Osmaniye’ye geldi. Karaçay Konteyner Kent’te afetzede çocuklarla bir araya gelen ekip, geleneksel oyunlarla çocukların moral bulmasını sağladı. Çocuklar çeşitli oyunlar oynadı, halat çekme, çuval, sandalye kapma, seksek yarışları yapıldı, şişme parkurlarda eğlenceli anlar yaşadı.

Federasyon Başkanı Burak Mutlu, 7 il 15 ilçenin yer aldığı proje kapsamında Osmaniye’de depremzede çocuklarla buluştuklarını söyledi. Çocukların yüzlerindeki tebessümü görmekten mutlu olduğunu ifade eden Mutlu, “Deprem bölgesi 2.turnemizde bugün Osmaniye’deyiz. 7il 15 ilçeyi kapsayan bu projemizde şu anki durağımız Osmaniye’de çok güzel etkinliklerimiz devam ediyor. Çocukların yüzlerindeki o tebessümü görmek bizleri mutlu ediyor. İnşallah projelerimiz devam edecek” dedi.

Mutlu, oyun tırının yarın Kahramanmaraş Pazarcık’ta devamında da Hatay’da olacağını sözlerine ekledi.

Haber : Ümit Kahrıman

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR