Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 03:28

Büro Memur-Sen: Kamu'da Esnek ve Dönüşümlü Çalışmaya Geçilmeli

Büro Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Ebubekir Yılmaz, Kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-04-2021 23:32   Güncelleme : 09-04-2021 23:48
Büro Memur-Sen: Kamu'da Esnek ve Dönüşümlü Çalışmaya Geçilmeli

Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunun yetkili sendikası Büro Memur-Sen, kamuda yeniden esnek ve dönüşümlü çalışmaya geçilmesi için Cumhurbaşkanlığı'na resmi yazı gönderdi.

Konu hakkında bilgi veren Büro Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Ebubekir Yılmaz, Ülke genelinde vaka ve ölüm sayılarında büyük artış yaşandığına dikkat çekti.  Yılmaz, "Vaka Sayıları tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimiz Osmaniye'de de  büyük artışlar olduğu gözlenlenmektedir. Kamu görevlilerimiz büyük bir sağlık riskiyle karşı karşıya. Birçok kurumda kamu görevlilerimiz hastalıkla mücadele ediyor. Tüm bu risklere karşı kamu görevlilerimiz büyük bir özveriyle işlerini yapmakta, milletimize hizmet etmektedir. Kamu görevlilerinin hayati riskleri nedeniyle en kısa sürede gerekli önlemler alınmalı ve kamuda dönüşümlü çalışmaya geçilmelidir." dedi.

Osmaniye Şube Başkanı Ebubekir Yılmaz, esnek ve dönüşümlü çalışma modeline geçilmesi ile salgının yayılım hızının daha önce de olduğu gibi büyük oranda azalacağını belirtti. Kamuda kronik rahatsızlıkları olan birçok kişinin ölümle yüz yüze çalıştığını ifade eden Yılmaz, "Vakalardaki bu hızlı artış özellikle yüksek riskli iller arasında yer alan Osmaniye'de çalışan kamu görevlilerimizde tedirginlik yaratmaya başladı. Hizmet kolumuza bağlı kurumlarda iş yükünün yoğunluğu ve temasın kaçınılmaz olması nedeniyle risk oranı daha da artmakta. Sayın Cumhurbaşkanımıza Genel Başkanımız Yusuf Yazgan ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuz tarafından yazdığımız resmi yazı ile esnek ve dönüşümlü çalışma modeline geçilmesi talebimizi ilettik. Gerekli makamlarla görüşmelerimiz devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR