Osmaniye Kızılay'dan Depremzedeler İçin Sosyal Market

Kızılay, Osmaniye’de depremzedelere yönelik olarak “Sosyal Market” açtı.

YAŞAM - 27-02-2023 15:00

Osmaniye Kızılay'dan Depremzedeler İçin Sosyal Market

Kızılay, Osmaniye’de depremzedelere yönelik olarak “Sosyal Market” açtı. Türk Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, Sosyal Marketlerle ilgili bilgiler vererek afetzedelerin bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabileceğini ifade etti. 

Türk Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, Osmaniye ili içinde “Sosyal Market” hizmetinin hayata geçtiğini söyledi. Can, depremzede vatandaşların ihtiyacı olan ürünleri ücretsiz olarak bu marketlerden temin edebileceğini açıkladı. 

Can, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kızılay Osmaniye Şubesinin tüm birimleriyle toplanarak gereken pozisyonu aldığını ifade ederek; “Çadırlar kurulduktan sonraki süreçte, 3 milyon 800 bin kişiye her öğün yemek verildi. Bu arada insanların en çok ihtiyaç duyduğu zaman da özellikle banyo falan olmadığı için temizlenme konusunda imkan olmadığı için sık sık çamaşır değiştirmeleri gerekiyor. Bu yüzden Kızılay olarak, birçok ilde butik mağazalar kurduk.

Bunlardan bir tanesi hemen Osmaniye’de kuruldu ve sistemli bir şekilde kadın kollarımızın kontrolünde bu sistemi çalıştırıyorlar. Sistemimiz çok iyi. İnsanlar burada, çadırlarda kalan insanlar. Çamaşır ihtiyacını, ayakkabı ve acil özellikle bebe mamaları ve birtakım gıda maddelerinde ihtiyacı olanları alıyorlar. Ama hızlı ayrı sistem oturduğu için bunlar bir kayıt çerçevesinde yapılıyor. Geliyorlar, kayıtlarını oluyorlar. Eğer yakın bir zamanda almışlarsa bir başkasının hakkına girmemek için sistem otomatikman onu dışarıda bırakıyor. Diyor ki siz işte üç gün önce falanca zamanda almışsınız diyor” dedi. 

Sosyal Marketlerin yanı sıra afetzede çocuklar için de psikososyal desteklerinin devam ettiğini vurgulayan Can; “İnşallah bundan sonra bütün afetleri bir daha yaşamayız. Gönlümüz bunu arzu etmiyor. Ama Kızılay olarak biz her zaman olduğu gibi bugün de alan el ile veren el arasında köprü olmaya devam ettik ve devam etmeye de devam edeceğiz
Bugün Osmaniye'deyiz. Yarın başka bir yerdeyiz. Ama iyi günlerde de insanlarımızla birlikte olacağız. Hemen çadırımızın dışında da biz bu sosyal destek merkezlerimiz var çocuklarımız da orada. Hem afetin vermiş olduğu zararlardan ciddi şekilde psikolojik olarak oyunlarla, eğlencelerle teskin edilmeye çalışıyor. Kızılay olarak görevlerimizi devam ettirmeye çalışacağız” diyerek açıklamasını noktaladı. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Depremzede Çocuklar İçin Kütüphane Açıldı

Depremzede Çocuklar İçin Kütüphane Açıldı

01-02-2024 - YAŞAM

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolunu Önemsiyoruz

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolunu Önemsiyoruz

07-12-2023 - YAŞAM