İnternet Medyası Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Desteği İle Güçlenecek

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Yönetim Kurulu, Alanya’da aylık toplantısını gerçekleştirdi, mesleki konularda görüşmeler yaptı ve bazı önemli kararlar aldı.

DİĞER - 08-11-2023 11:45

İnternet Medyası Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Desteği İle Güçlenecek

Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin 30'ncu kuruluş yılı kutlamaları ile Medya Başarı Ödülleri törelerine de katılan AGF yönetim kurulu, yaptığı aylık toplantısında özellikle Deprem Bölgesi’nde yer alan Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve İskenderun cemiyetlerinin sorunlarının üzerinde durarak çözümler aradı.

Kısa adı AGF olan Akdeniz Gazeteciler Federasyonuna üye cemiyetlerin başkan ve temsilcileri, bölgesel sorunların yanı sıra, internet gazeteciliğinde sıkıntılara neden olduğu belirlenen konuların düzeltilmesi için girişimlerde bulunulmasına karar verdi.

Gaye Coşkun başkanlığındaki yönetim kurulu toplantısına Ali Cihangir (Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), İdris Taş (Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Nihat Mazmanoğlu (Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Aslan Deveboynu (Kahramanmaraş B.Şehirgazeteciler Cemiyeti Başkanı), Kürşat Tuncel (Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Ahmet Duran Yenigün (Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı), Abdulvahap Şehitoğlu (Mersin İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı), İlyas Bayraktar (Hatay Gazeteciler Cemiyeti Üyesi), Ersin Şimşek (Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Üyesi) ve Abdulkadir Kalender (Antalya Gazeteciler Cemiyeti Üyesi) katıldı.

AGF Yönetim Kurulu, Deprem bölgesindeki gazetecilerin çalışmalarındaki ciddi sıkıntılarla, İnternet gazeteciliğinde gözlenen önemli konuları birer rapor haline getirerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na sunacak. 

AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, toplantının Alanya’da gerçekleştirilmesinin son derece anlamlı olduğuna işaret ederek yönetim kurulunun gözlem altında tuttuğu mesleki aksaklıkların nasıl giderileceğine ilişkin görüşmeler yapıldığını söyledi.

Coşkun, Deprem Bölgesindeki gazetecilerin zor koşullarda görev yapmaya çalıştığını, son internet gazeteciliği yasasında da önemli aksaklıklar görüldüğünü belirterek, konuları içeren ve sorunların anlatıldığı çok önemli bir rapor hazırladıklarını anlattı. Hazırlanan rapor, kısa zaman sonra ilgili makamlara sunulacak.

AGF Basın

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
28 Şubat Darbesi Tarihe Kara Leke Olarak Geçmiştir

28 Şubat Darbesi Tarihe Kara Leke Olarak Geçmiştir

29-02-2024 - DİĞER

Osmaniyeli Uzman Psikolog Kılınç, Burdur’a İl Müdürü oldu

Osmaniyeli Uzman Psikolog Kılınç, Burdur’a İl Müdürü oldu

28-04-2023 - DİĞER