Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 18:22

Osmaniye’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102.Yılı Kutlandı

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-01-2024 23:21
Osmaniye’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102.Yılı Kutlandı

Devlet Bahçeli Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten ve Belediye Başkanı Kadir Kara, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında Vali Erdinç Yılmaz tarafından şeref defteri imzalandı. Vali Yılmaz, şunları kaydetti: “Kurtuluş Savaşı’nda tarihin en zorlu sürecini yaşayan necip milletimiz, Anadolu’nun her karış toprağında, bağımsızlığımızın nişanesi olan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde hür yaşama ülküsüyle mücadeleler vermiştir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” diyerek andığı o yıllar Türk’ü tanımayan sömürgecilerin bu topraklara göz diktiği en buhranlı yıllardır. Tarihte elde ettiğimiz zaferleri sindiremeyen, Türk’ün tokadını hiçbir zaman unutmayan ve bize yâr olan bu vatan topraklarına göz diken ve bizi göndermek isteyen emperyalist güçler işgal girişiminde bulunmuş fakat Türk’ün bağımsızlığına, birliğine ve beraberliğine olan düşkünlüğünü unutmuşlardı. İstiklal mücadelemizde Anadolu toprakları titredi ve kendine geldi. Topraklarını düşmana vermek yerine canını vatan toprağına vermeyi yeğleyen aziz milletimiz, şehir şehir ayağa kalkmış ve Kuvayı Milliye birlikleriyle bağımsızlık meşalelerini yakmaya başlamış ve dünyada eşi benzeri olmayan bir mücadele vermiştir. Bağımsızlık meşalesi Anadolu topraklarının her karışında olduğu gibi kahramanlığın diyarı aziz memleketimiz Osmaniye’mizde de yakılmaya başlar. Osmaniyeli Kuvayı Milliye birlikleri bu bereketli topraklara düşman postalı değdirmemek için yekvücut olur. Bugün olduğu gibi kadın erkek demeden, küçük büyük demeden her zaman vatan topraklarının savunması için hazır olan Osmaniye 102 yıl önce bugün, büyük bir fedakârlık göstererek düşmanları bu topraklardan ebediyete kadar kovmuştur.”

Daha sonra ise Kuvayı Milliye ve Mücahitleri Derneği Şube Başkanı Ahmet Demir günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Başkan Demir, “Yurt çapında Mustafa Kemal Atatürk ün önderliğinde başlayan Milli Mücadele safına Osmaniye Kuvayi Milliyeciler de katılmış ve destek vermişlerdir. İşgalci emperyalist güçlere karşı yaşlı, genç, erkek, kadın birbirlerine kenetlenerek savunma ve direnişi sürdürmüşlerdir. Mamure tren istasyonu baskınında şehit düşen Saim Bey ve silah arkadaşları destanlar yazarak vatan savunmasındaki mücadeleye ivme kazandırmıştır. Türk Ulusu Dünya ya şunu kanıtlamıştır. Türk Milleti en güç koşullarda bile yurdunu müdafaa eder ve savunur. Kuvayı Milliye Ruhu Türk Milletinin karakteridir, Özüdür, Her kim ki yurdumuza göz dikerse karşısında Türk Milletinin sinesinden doğan Kuvayi Milliye’yi bulacaktır. Kardeşlerim, Analarım, Bacılarım, Çocuklarım, Çanakkale ve Kurtuluş savaşı ruhunu yeniden yaşayalım. Birlik ve beraber olalım. Bayrağımızı sevelim, Vatanımızı koruyalım. İsmi destanlara sığmayan adsız kahramanlar, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu ülke uğruna şehit olanlar, ruhunuz şad olsun. Mekanınız cennet olsun. Rahat uyuyun. Hepinizin 7 Ocak Kurtuluş Bayramını kutlu olsun” dedi.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise “Yiğit Osmaniyeliler” diyerek başladığı konuşmasında, “Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102 ’inci yıl dönümünde, Al bayrağımızın gölgesinde, kutlu toprakları bizlere vatan yapan Gazi ve şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Kahraman ecdadımız, 102 yıl önce destanlaşan mücadelesiyle, Osmaniye’mizi düşmanlardan temizlemiş, şanlı al bayrağımızı hiç inmemek üzere Cebelibereket semalarına dikmiştir. Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunda da büyük rol üstenmiş şehrimizin yiğit evlatları, vatan toprakları uğruna büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geri dönmeyi düşünmeden mücadelesinden asla ödün vermemişlerdir” diye konuştu. 

Programın devamında şiirler okundu ardından 7 Ocak Halkoyunları Topluluğu gösterilerini sergiledi. Osmaniye Belediyesi Mehteran Birliğinin seslendirdiği marşlara protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Bölük Komutanlığı ekipleri tüfekli gösterilerini sundu. Tören, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı timinin helikopterle gerçekleştirdiği “üzüm salkımı” hareketiyle sona erdi. Törenin ardında protokol, Osmaniye şehitliğini ziyaret etti.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR