Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 22:18

Osmaniyeliler “Geleceğe Nefes” oldu

Osmaniye’de “Geleceğe Nefes” ve Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fıstık çamı, defne, incir ve servi fidanları toprakla buluşturuldu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-11-2020 22:55   Güncelleme : 11-11-2020 23:02
Osmaniyeliler “Geleceğe Nefes” oldu

İl merkezi ve 6 ilçemizde dikilecek olan 95 bin fidanın 8 bini bugün gerçekleştirilen programda dikildi.

Düziçi ve Bahçe ilçelerimizde düzenlenen fidan dikim programına Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

Düziçi İlçesi Akçakoyunlu Köyünde düzenlenen fidan dikme programında, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Canan Özdemir tarafından fidan dikim tekniği anlatıldı. Daha sonra fidanlar Vali Dr. Erdinç Yılmaz, protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından toprakla buluşturuldu.

“Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” olması dileği ile ilk fidanı toprakla buluşturan Dr. Erdinç Yılmaz “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığımızın başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde bugün biz de ilimizde, 81 vilayetimiz ve 922 ilçemizle aynı anda, fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. İlimiz adına, ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geleceğe nefes, dünyaya nefes olsun. Bu kampanyaya destek olan tüm Osmaniyeli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlarımız da fidanları toprakla buluşturarak kampanyaya destek verdiler. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Geleceğe Nefes, Dünya Nefes” kampanyası kapsamında fidan dikim töreni sonrası öğrencilere fidan kabı ve tohum verdi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Düziçi Akçakoyunlu Köyünde düzenlenen fidan dikme etkinliğinin ardından Bahçe ilçesi Gökmustafalı Köyü Göğoluk Mevkiinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı. Fidanları toprakla buluşturan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, fidanların geleceğe ve dünyaya nefes olmasını temenni etti.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR