Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
27 NİSAN Cumartesi 21:33

Osmaniye’den Tüm Dünyaya Filistin İçin Seslendiler: “İnsanlık nerede? Onur nerede?”

Osmaniye'de, İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto edilerek hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 20-10-2023 23:08   Güncelleme : 20-10-2023 23:15
Osmaniye’den Tüm Dünyaya Filistin İçin Seslendiler: “İnsanlık nerede? Onur nerede?”

İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırıları sebebiyle Osmaniye’de vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

İsrail saldırılarına tepki gösteren siyasi parti yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, zulmün bir an önce sona ermesini istedi.
Kalabalık adına konuşan Eğitime Destek Platformu İl Başkanı Avukat Talha Akif Gürbüz, Türkiye genelinde Siyonist İsrail'in yaptığı soykırımı lanetlemek Filistinli Müslümanlara destek için alanlara inildiğini söyledi.

Gazze’de insanlık suçu işlendiğini anlatan Gürbüz, şunları kaydetti:
“Türkiye'den ses veriyoruz, zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur diyerek Siyonizm’e karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek kutlu direnişi selamlamak için buradayız. İki yüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için bir aradayız. Dünyanın tüm iyi insanlarına, ‘zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor’ uyarısında bulunmak için buradayız. 10 gündür bütün dünyanın gözleri önünde tarihin en acımasız katliamlarından biri yaşanıyor. Daha hastane katliamının acısı tazeyken bu sabah terörist İsrail devletinin sivil vatandaşlara ait 6 evi bombalayıp yerle bir ettiği haberi ile uyandık. Bombalar yağmur gibi yağıyor, binalar havaya uçuruluyor, evinde sokaklarda kadın, erkek, çocuk, yaşlı, doktor, gazeteci demeden masumlar katlediliyor. Bütün bunlar gözlerimizin önünde yaşanıyor Dünya Devletleri, medya bu cinayetlere sırf Müslüman oldukları için sessiz kalıyor.
Gürbüz, İsrail’in savaş suçları işlediği halde daha da cesaretlendiğini vurguladı.

Gazze’nin nefes alamadığını aktaran Gürbüz, şöyle devam etti: “Tüm girişimler bastırılmış, dünya sırtını dönmüş Gazze’yi unutmuş durumda. 3500'den fazla sivil ölmüş, 13.000'den fazlası elektriksiz, susuz, yemeksiz bir şehirde yaralı halde can çekişiyor. Bu rejime karşı direnen bir avuç insan bugün bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor. İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin'de can pazarı kurulmuş, gazeteci, çocuklar ölüyor. Gazze'de kadınlar, gazeteci, ihtiyarlar, insanlık ölüyor. Ey insanlar neredesiniz? Ey dünya neredesiniz? Mazlum, masum siviller, kadınlar, çocuklar bebekler günlerdir aç ve susuz bırakılmış. İnsanlar hastaneye sığınmış yaralılar göz göre göre ölmeye devam mı edecek? Sırf Müslüman oldukları için dünyanın izlediği bu vahşete bu soykırıma bu ikiyüzlülüğe, bu adaletsizliğe susacak mıyız? Siyonist İsrail rejimine karşı onu destekleyen zalimlere karşı ayağa kalk ey dünya, ayağa kalk ey Müslümanlar, susmayalım. Dik duralım ve zalimlerin yüzüne tükürelim. Birleşelim tek yürek tek yumruk olalım öyle bir birleşelim ki zalimlerin kalpleri korkuyla dolsun. Galip gelen Allah'tır, onun davası haktır. Allah'ın davası masumların mazlumların davasıdır. Sefer bizim Zafer Allah'ındır.”

Müslümanların İsrail zulmüne duyarsız kalmaması gerektiğini dile getiren Gürbüz, konuşmasına şu şekilde devam etti:” “Buradan ilan ediyoruz. Son nefesimizi verene kadar çalışacak bir sefil hareketin yapılabileceği her şeyi yapacağız. Osmaniye'deki sivil toplum kuruluşları olarak vicdanı zulme duyarsız kalmayan Müslümanlar olarak okulda, üniversitede, camide, sokakta alışverişte, sosyal medyada ve dünyanın her yerinde Filistinli kardeşlerimizin daima yanındayız. Terörist İsrail'in ve onun hukuk ihlallerine, savaş suçlarına, sessiz kalan destek veren kısacası bu zulme ortak olanların karşısındayız. Her yerde her mecrada bu zalimlerle mücadele edeceğiz. İçinde birazcık insanlık olan, vicdanı olan herkesi bu mücadeleye çağırıyoruz. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. İnanıyor ve biliyoruz ki mazlumların ahı zalimleri kahru perişan edecektir ve yine inanıyoruz ve biliyoruz ki Allah nurunu tamamlayacaktır.”

Gürbüz, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Müslümanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.Müslümanları ve tüm halkı İsrail ve destekçilerinin ürünlerini boykot etmeye davet eden Gürbüz, katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmadan sonra İl Müftüsü Ali Çakmak, Gazze’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldırarak dua yaptı.

Haber: Ümit KAHRIMAN 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR