Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 20:57

Osmaniye'de Yaz Okullarında 23 Branşta 2050 Sporcuya Eğitim Verilecek

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz spor okulları eğitimi düzenlenen törenle başladı.

SPOR
Giriş Tarihi : 04-07-2023 11:50
Osmaniye'de Yaz Okullarında 23 Branşta 2050 Sporcuya Eğitim Verilecek

İl Müdürü Sedat Acar, Tosyalı Spor Kompleksinde düzenlenen törende yaptığı açıklamada, spor okullarında 23 branşta 2 bin 50 sporcuya eğitim verildiğini belirtti.   

Sporun yaşam tarzı haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Acar, şunları söyledi: “Hep çocuklarıma söylediğim bir söz vardı. Milli eğitim olmazsa olmazınız ama spor da bir kuşun iki kanadı gibidir. Milli Eğitim olmazsa olmaz. Genç de spor olmazsa olmaz. Hayata hazırlanmak için Milli Eğitim'den almış olduğunuz eğitimin yanı sıra eğer sporla beraber sporla hemhal olduğunuz zaman geleceğimizi çok daha güçlü hale getirmiş oluruz. Çok daha sağlıklı hale getirmiş oluruz. Burada olmanız çok güzel. Yaz boyunca inşallah beraber olacağız. Eğitim öğretim sürecinde yaşamış olduğumuz o yoğunluğu burada deşarj olacaksınız sporla çok güzel bir hayata hazırlanacaksınız. Biz sizleri ama yaz boyunca çalıştırdıktan sonra hocalarımız bırakmayacaklar. Okul dönemimize göre de akşamları, hafta sonları, antrenmanlara devam ettireceğiz. Spor bir yaşam tarzı haline getirmemiz lazım. Sağlığımız için de dinamik bir toplum oluşturmak açısından da spor olmazsa olmazımız. Yaz spor okullarımızın şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umuyorum çalışma süreniz içerisinde kazalardan, belalardan, sakatlıklardan uzak olursunuz” 


Acar, son dönemlerde deprem Osmaniye birçok branşta çok büyük başarılara imza atıldığını anımsattı. Sporcuların müsabakalardan dereceyle dönmeye başladığını anlatan Acar, “Çocuklarımızla, gençlerimizle, antrenörlerimizle çok büyük gururlar duyduk. Hepinizi tebrik ediyorum. Umuyorum güzel bir süreç yaşayacağız. Yarınlarda belki aramızda çok büyük başarılara imza atacak genç yeteneklerde hocalarımız tespit edecekler. Biz o çocuklarımızla performans sporcularımız daha çok zaman ayırarak, daha çok başarılara imza atmak için birlikte mücadele edeceğiz. İlimize yaz spor okullarımızın açılışı, engelli spor okullarımızın açılışı hayırlı olsun. Bütün tesislerimiz dolu dolu olacak inşallah. Ailelerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını bizlere emanet edebilirler. Biz kendini en askerli çocuklarımız kadar sizin çocuklarla ilgileneceğiz. Her anını takip edeceğiz, her şeyiyle ilgileneceğiz” ifadelerini kullandı.

Törende tekvando, hokey ve halk oyunları gösterisi sunuldu. 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR