Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 01:03

Osmaniye Valisi Kazmaca Köyünde Zeytin Hasadına Katıldı

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kazmaca Köyünde düzenlenen zeytin hasadına katıldı. Kazmaca Köyü Muhtarı Seyit Ahmet Babaoğlan ve köy sakinleri tarafından karşılanan Vali Yılmaz’a İl Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut tarafından ilimizdeki zeytincilik konusunda bilgi verildi.

OSMANİYE
Giriş Tarihi : 01-11-2020 20:07   Güncelleme : 01-11-2020 20:15
Osmaniye Valisi Kazmaca Köyünde Zeytin Hasadına Katıldı

Osmaniye Tarım İl Müdürü Recep Bulut, ilimizde zeytin yetiştiriciliğinin 2020 yılı itibariyle 155.940 dekar alanda yapılmakta olduğunu ifade ederek, zeytin rekoltesinin yaklaşık olarak 76.000 Ton civarında olduğunu kaydetti. Hasadı yapılan zeytinlerin yaklaşık %25’inin yani 19.000 Tonunun salamuralık olarak kullanıldığını belirten İl Müdürü Bulut, geriye kalan %75’inin yani 57.000 Ton zeytinin ise zeytinyağı işleme fabrikalarında zeytinyağına dönüştürüldüğünü söyledi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz aldığı bilgilerin ardından üreticilerle birlikte zeytin hasadı yaptı. Vali Yılmaz, zeytinin ilimiz için önemli bir ürün olduğunu ifade ederek, “İlimizin bereketli topraklarında birbirinden güzel ürünler yetişiyor. Zeytin de bunlardan biri. Bugün üreticilerimizle birlikte zeytin hasadı yaptık. Üreticilerimize bol ve bereketli bir yıl diliyorum. Her zaman üreticilerimizin yanında olacağız.” diye konuştu. Vali Yılmaz, zeytin üretiminde emeği ve katkısı olan herkese kolaylıklar diledi.

Ziyaretinin son bölümünde köydeki zeytin eleme makinesinde yapılan işlemler hakkında bilgi alan Vali Yılmaz, tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir yıl diledi.

Zeytin üreticileri Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a kendileri ile birlikte zeytin hasadına katıldığı için teşekkür ettiler.

Kaynak: Valilik Basın

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR