Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 13:33

OKÜ'lü Öğrencilerden Filistin'de Yaşanan Tarihin En Acımasız Katliamına Tepki

Osmaniye’de bir grup üniversite öğrencisi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına, yürüyüş ve basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 22:31
OKÜ'lü Öğrencilerden Filistin'de Yaşanan Tarihin En Acımasız Katliamına Tepki

Korkut Ata Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Kulübü ile OKÜ Akil Gençler Kulübü üyesi bir grup öğrenci, Karacaoğlan yerleşkesindeki Genç Ofis bahçesinde toplandı.

Ellerinde döviz ve pankartlar bulunan, Filistin ile Türk bayrakları taşıyan öğrenciler, yürüyüşe geçerek İsrail aleyhine sloganlar attı. OKÜ Kütüphanesi önünde, grup adına açıklama yapan OKÜ Akil Gençler Kulüp Başkanı Abdulsamet Demez, Filistin'de tarihin en acımasız katliamlarından birinin yaşandığını söyledi.

Gazze'de İsrail'in ayrım yapmadan bütün insanları katlettiğini belirten Demez, şöyle konuştu: "Filistin'de katil İsrail 7 Ekim den bugüne vicdanı derinden yaralayan çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturmuştur. Her karış toprağının yoğun bombardımana tutulduğu, fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin'de, İsrail tarihe adını bir kez daha kara leke ile yazdırmıştır. Gazze'de yaşlı, kadın ve çocuk her bir sivilin gıda dahil temel ihtiyaçları edilmeleri bile engelleyen zalim İsrail'in bu gaddarlıkları karşısında sözde insan hakları savunucuları suspus olmuş, hatta kimileri İsrail'e destek için sıraya girmiştir. 41 kilometre uzunluğu 10 kilometre, genişliğinde 2 milyon insanın yaşadığı bir alan İsrail tarafından açık hava hapishanesine çevrilen Gazze'de bugün daha iyi hastaneler bombalanmaya devam etmektedir”

Demez, İsrail Başbakanı Netanyahu hükümetinin soykırım suçu işlediğini hatırlattı. Savaş hukuku ve insan haklarının ihlal edildiğini vurgulayan Demez, “İsrail'in gerek gerek bugünse gerek yarın insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ortaya koymaktadır. Bugün de burada üniversitenin gençler olarak bugün Gazze'de soykırıma dur de, bugün Gazze'deki vahşete dur de, Gazze'de zulme dur de, bugün Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına dur de bugün İsrail'e dur de diyerek ısrarla haykırıyoruz ve İsrail’e dur de diyoruz. Bu vatanın gençleri hem kültürü hem de uluslararası değerlere olan bağlılığının bir sonucu olarak Gazze'de yapılan insan hakları ihlallerinin dimdik karşısında ve her zaman karşısında olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Demez, herkesi Filistin için mücadele etmeye davet ettiğini sözlerine ekledi.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR