Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 16:10

Muhtarlara Yerinde Dönüşüm Projesi Anlatıldı

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, toplu konut inşaatlarının hızla devam ettiğini, 1351 konutun Aralık ayında teslim edileceğini belirtti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-11-2023 23:48
Muhtarlara Yerinde Dönüşüm Projesi Anlatıldı

Vali Yılmaz, Valilik Ahmet Cevdet Paşa salonunda düzenlenen "Yerinde Dönüşüm Projesi Bilgilendirme Toplantısı"nda köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Şu anda toplu konutlarımızın hızlı bir şekilde inşaatı sürüyor. 1351 konutu inşallah Aralık ayında teslim edeceğiz ve bu süreci elimizden geldiğince en hızlı şekilde tamamlamaya çalışıyoruz. Yerinde dönüşümün belirli kurallar çerçevesinde yapılmak zorundadır. Muhtarlarımızın bu bilgileri vatandaşlarımıza aktarmanız gerekiyor” dedi.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerinde Dönüşüm projesini başlattı. Yerinde dönüşüm, yani bir mülkiyetin bulunduğu yerde inşaatın yerinde yapılmasıdır. Amaç afete dayanıklı şehirler ve yaşam alanları oluşturmak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile birlikte, işbirliği ve eşgüdüm içerisinde, biz vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacak onlara ruhsatlarını vereceğiz. Bakanlık da bu inşaatların yapımı konusunda gerekli olan hibe ve krediyi sağlayacaktır” diye konuştu.

Toplantının devamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İrfan Remzi Yılmaz, Yerinde Dönüşüm Projesi hakkında muhtarlara bilgi vererek, sorularını cevapladı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Yunus Emre Şahin, Toprakkale Kaymakamı Volkan Özer, ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR