Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
27 NİSAN Cumartesi 18:44

İmam Hatip'li Öğrenciler İsrail'i Kınadı

Osmaniye’de Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde, İmam Hatipliler 81 ilde “Dersimiz Filistin” temasıyla basın açıklaması yapıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-11-2023 23:07
İmam Hatip'li Öğrenciler İsrail'i Kınadı

Program kapsamında, kentteki Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Bekir Evren İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Eminler İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Hüseyin Cengiz İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Mücahid Soydemir İmam Hatip Ortaokulu’nda gençler açıklama yaptı.

Açıklamada, “Siyonist devlet İsrail’in işlediği savaş suçlarının bir an önce durdurulmasını istiyoruz” denildi. Gençlerin dilinden Gazze’deki çocukların yaşam hakkı başta olmak üzere eğitim hakkı ve diğer haklarını savunmak üzere bir basın açıklaması yapıldı. 

İmam hatip okullarındaki öğretmen ve öğrenciler, “Dersimiz Filistin” basın açıklaması ile Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını belirtip, tüm dünyayı İsrail işgal ve soykırımına dur demeye çağırdı. Gazze’de şehit olan öğrencilerin isimleri anıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Önder Osmaniye Başkanı Serhat Bulut, “Bugün tüm öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyor, Gazze’deki öğretmenlerimize de selam ediyoruz. İnsanlığın vicdanı Filistin’le, Kudüs’le, Gazze ile imtihan olmakta maalesef iyi bir imtihan verememektedir. Bugün bu soykırıma sessiz kalan her kim varsa şüphesiz bu soykırıma ortaktır. Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi bizde ilimizden sesimizi yükseltiyor, Filistin’in yeniden özgürlüğünü kazanacağı bir dünyanın kurulması için hep birlikte mücadele ediyoruz. Allah’a şükürler olsun, gençlerimiz slogan atarak, sesini yükselterek, boykota katılarak bu konudaki duyarlıklılarını gösteriyorlar” diye konuştu.

Bulut, İl ve ilçelerdeki öğrenciler, veliler ve okul müdürlerinin ümmetin birliği, gençlerde Kudüs ve Mescid-i Aksa şuurunun gelişmesi için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Haber : Ümit KAHRIMAN 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR