Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
29 NİSAN Pazartesi 08:30

Girişimci adaylarına 110-150 Bin Liraya Kadar Destek

İŞKUR’un kendi işlerini yapan engelli girişimci adaylarına 150 bin liraya kadar, eski hükümlü girişimci adaylarına ise 110 bin liraya kadar hibe desteği vereceği bildirildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-11-2023 11:43
Girişimci adaylarına 110-150 Bin Liraya Kadar Destek

Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, engellilik için hibe desteği için proje başvurularının 15 Aralık 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapılması gerektiğini belirtti.

Kendi ödemelerini sağlayan eski hükümlülerin proje başvurularının Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimleri içerisinde yer alan illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İllik Müdürlüklerine yapılacağını kaydeden Altunkaynak, hibe desteklerinin amacının engelli ve eski hükümlüleri iş sahibi yaparak, sürekli istihdamlarını sağladıklarını ve sosyal yaşama uyumlarını artırdığını vurguladı.
İl Müdürü Altunkaynak, hibe desteklerine başvurmak isteyenlerin detaylı bilgilerinin http://iskur.gov.tr adresinde yer alan “Duyurular” bölümünden ulaşabileceklerini belirtti.

Bu desteklerin, toplumsal gelişmeyi artırma ve istihdam olanaklarını genişleterek toplumsal refahı desteklemenin hedeflenmesi bekleniyor.

Engelli ve eski hükümlü, ekonomiye entegrasyonunu güçlendirecek bu önemli adım, toplumun genel refah düzeyini artırma yönünde umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR