Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
27 NİSAN Cumartesi 19:17

Depremde Vefat Eden Öğretmen Mezarı Başında Anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremde vefat eden Erdoğan Hınıslı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğrencileri ve öğretmen arkadaşlar tarafından mezarları başında anıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-11-2023 23:25
Depremde Vefat Eden Öğretmen Mezarı Başında Anıldı

Öğretmenler Günü kapsamında Şehit Tayfun Doğan İlkokulu Müdürü Hasan Tahsin Ersoy ile okul öğretmen ve öğrencileri, Hınıslı’nın Asri Mezarlıktaki kabrini ziyaret etti.

Erdoğan Hınıslı’nın mezarı başında Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi, öğrenci ve öğretmenler mezara çiçek dikti. Erdoğan Hınıslı’nın eşi öğretmen Hülya Hınıslı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne buruk bir şekilde girdiklerini söyledi. Depreme Bilge Sitesi’nin 4.katındaki evlerinde yakalandıklarını kaydeden Hınıslı, bu depremde eşini enkazda kalarak hayatını kaybettiğini, kendine geldiğinde beton yığınlarının üzerine yaralı halde olduğunu anlattı.

Tedavisinin ardından Eylül’de göreve başladığını aktaran Hınıslı, aynı okulda görev yaptığı eşinin sınıfındaki öğrencileri şimdi kendisinin okuttuğunu aktardı. Öğretmenlik mesleğini eşi ile severek yaptığını ifade eden Hınıslı, “İlk defa öğretmenler gününde ayrıyız. Çocukları çok severdi. Onun sınıfını ben devraldım. Dördüncü sınıfa kadar inşallah ben okutacağım. Onlar bana Erdoğan’ın emaneti” dedi.

Erdoğan Hınslı’nın öğrencisi Ferdi Tülüceoğlu, öğretmeni için anma yapılacağını öğrenince mezara geldiğini belirtti. Öğretmenin çok iyi bir insan olduğunu söyleyen Tüleceoğlu, onun kimseyi kırmadığını ifade ederek “Mekanı cennet olsun” dedi.

Maria Karamusa da öğretmenini kaybettiği için üzgün olduğunu kaydederek gözyaşı döktü.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR