Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 10:16

Av. Muhammed Doğan, Baro Başkanlığı’na aday

Osmaniye Dağcılık Ve İhtisas Kulubü (ODAK) Başkanı Avukat Muhammet Doğan Baro Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Baro başkanlığı seçimlerinin 2 yılda bir yapıldığını hatırlatan Doğan “Meslektaşlarım ile birlikte yaptığım istişareler neticesinde Ekim ayı içerisinde yapılacak olan Osmaniye Baro Başkanlığına seçimlerinde Başkan adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-07-2018 16:58   Güncelleme : 08-11-2020 11:50
Av. Muhammed Doğan, Baro Başkanlığı’na aday

Her hafta yaptıkları doğa gezileri ve tırmanışlarıyla adını duyuran ODAK Başkanı Avukat Muhammet Doğan, Adliye binasında yaptığı basın toplantısıyla baro başkanlığına adaylığını açıkladı.

Seçildiğ takdirde öncelikle hukukun üstünlüğü ile bireysel hak ve özgürlüklerin korunması, adalete erişimin hızlandırılması ve yine adil yargılanmanın gerçekleştirilmesi için baroların faaliyet alanı çerçevesinde mücadele etmeye devam edeceğini belirten Doğan şunları söyledi:

“Baromuz şu an 500 mevcudu ve çok sayıda stajyeri ile büyüyen bir kuruluştur. Bu anlamda meslektaşlarımızın meslekleri ile ilgili sorunlarının çözüme kavuşturulması öncelikli hedefimizdir. Baromuzun gerek hukuk sistemi içerisinde gerekse toplum içerisinde daha etkin bir rol alması için çalışmalar ve etkinlikler yapacağız. Meslek içi eğitimlere ve stajyerlerimizin eğitimlerine ayrı bir önem göstereceğiz. Meslektaşlarımızın katılımı ile yapacağımız sosyal faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ve özellikle doğanın ve çevrenin korunmasına yönelik faaliyetlerde bulunacağız. Halkımızın adalete erişiminde ilk geldiği yer olan baromuzu bu alanda daha etkin bir şekilde yöneteceğiz”

Hukukun özünün, insan hak ve özgürlüklerinin, insanlık  onurunun korunması olduğunu aktaran Doğan “Hukuk, insanların özgürlük,eşitlik ve güvenlik ihtiyaçlarına cevap vermek zorundadır. Bu, adaletin yerine getirilmesi olarak da tanımlanabilir.

İnsan hak ve özgürlükleri sadece bireysel hakları değil, çıkar gruplarının haklarını ve toplumsal yararı da kapsar. Hakların herkese karşı korunması devlet olmanın bir gereği ve sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Bu nedenle hukukun tarafsız ve bağımsız olarak örgütlenmesi gerektiğini hukuku koruyacak olanın yine onun kendi yapısallığı olduğunu dile getiren Muhammet Doğan  “Hukuk düzeninin asıl sahibi toplumun kendisi olmalıdır. Bu bağlamda hukuku toplum adına koruma ve kollama görevi,baroların varlık nedenidir. Barolar, öncelikle bir meslek örgütü olmakla birlikte hukuk sistemi içerisinde toplum ile etkileşim halinde olan kuruluşlardır. Barolar, hukuk sistemimizin topluma dönmüş yüzüdür” diye konuştu.

Avukat Doğan, Ekim ayında yapılacak olan baro başkanlığı seçimlerinin hayırlı olmasını dileyerek herkese teşekkür etti.

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR