Osmaniye Haber | Osmaniye'nin Haber Kaynağı
HV
28 NİSAN Pazar 16:56

Adalet Bakanı Tunç'tan Osmaniye Adliyesine ve Adliye Konteyner Kentine Ziyaret

Adalet Bakanı Tunç, Osmaniye Ziyaretleri kapsamında Osmaniye Adliyesini ve Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı Himayesinde kurulan Konteynır Kenti ziyaret etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-11-2023 21:15   Güncelleme : 18-11-2023 21:18
Adalet Bakanı Tunç'tan Osmaniye Adliyesine ve Adliye Konteyner Kentine Ziyaret

Osmaniye Valiliğinde yapılan resmi karşılama merasiminden sonra Osmaniye Valiliğini ziyaret Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Osmaniye Adliyesini ziyaret etti.

Adliye girişinde çiçekler ile karşılanan Bakan Tunç, Adliye Personellerini ziyareti sonrası Osmaniye, Kadirli, Düziçi ve Bahçe Adliyeleri Hakim ve Savcıları ile Osmaniye İdare Mahkemesi Hakimleriyle bir araya geldi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, burada yaptığı açıklamada, Osmaniye’nin en önemli problemlerinden birinin yeni adliye binası ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bununla ilgili çalışmalarımızı da belli bir noktaya getirdik arsaya ilgili imar çalışmaları Osmaniye Belediyesi tarafından tamamlandı ve hemen hükümet binamızın karşısında çok güzel bir arsa inşallah inşaatını gerçekleştireceğiz. Proje ihalesini 16 Ekim de gerçekleştirmiştik. Osmaniye adalet binamızın 46 bin 382 metrekare kapalı alana sahip olacak. Osmaniye merkez adalet binamız proje ihalesi gerçekleşti şu anda proje çalışmaları başladı ve 2024 yılı inşaat programına da alarak Osmaniye’mize yakışır bir adalet sarayının inşallah Osmaniyelilerin hizmetine kazandırmak için çalışacağız. Düziçi adalet binamız 5 bin 800 metrekare büyüklüğünde 2024 ya da etüt programına teklif ettik. Kadirli ek adalet binası da 13 bin 880 metrekare büyüklüğünde, onu da 2024 yılı etüt projesine teklif ettik. Bahçe ilçemizde de adalet binası İçişleri Bakanlığıyla ortak bir projemiz var, inşallah onu gerçekleştireceğiz. Yeni adalet binalarımızı inşallah hızlı bir şekilde Osmaniye, Kadirli ve Düziçi ve Bahçe ilçemize kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve beraberinde heyet daha sonra, 6 Şubat depremi sonrası evleri hasar alan personeller için Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı himayesinde kurulan konteynır kenti ziyaret ederek burada konaklayan personeller ile bir araya geldi.

Bakan Tunç, Konteynır kent ziyareti sonrası kentten ayrıldı.

 

Osmaniye HaberOsmaniye Haber

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR