G-CWQ9DMYL28

Yumurta Bedeline Çizilen 80 Proje ve Bir Şehir Sevdası

Bugün sadece bir mimarla değil; "insan biriktirmiş" bir değerle, gönül adamı Haydar Aktürk ile bir araya geldim. Onunla yaptığım sohbette gördüm ki; masada sadece siyaset değil, tam bir Anadolu mozaiği var!

YAŞAM - 13-01-2026 19:48

Kökleri Anadolu, Yüreği Osmaniye

Babası Çardak köyüne yerleşmiş, Çenetlerle dost olmuş... Dedesinin Çardak’ta imamlık yaptığı nenesinin alevigi o manevi iklimden gelen bir mirasla; Aleviliği, Yörüklüğü, Kürtlüğü ve her kültürü bağrına basan bir lider duruşu.

​ 80 Eserle Mühürlenmiş Bir Hizmet Aşkı

Sadece bir mimar değil, Osmaniye’nin hizmet borçlusu!

Bahçe’den Kadirli’ye
Toprakkale’den Hasanbeyli’ye
Hemite’den Çardak ve Dereli’ye...

Tam 80 projede imzası var! Cami, şadırvan, Kur’an Kursu ve lojmanlar... Saymakla bitmeyecek bir emek.

"3-4 Yumurta Verin Helalleşelim!"
Köylüler "Borcumuz ne?" diye sorduğunda; kimi zaman "bir köy tavuğu", kimi zaman "birkaç yumurta yeter" diyecek kadar tevazu sahibi. Reklam peşinde değil, dua peşinde koşan bir isim! 

Engellilerden ibadethanelere kadar her yerde emeği olan, lider doğan ve bu şehre ruh katan Haydar Aktürk’e Osmaniye’mize kattığı tüm sessiz değerler için teşekkür ediyorum.

​Sizce de şehrimizin böyle "gönül mimarlarına" daha çok ihtiyacı yok mu? 
​✍️ Esef Gök | Osmaniye Gündemi

Günün Diğer Haberleri